Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε ;


Τέθηκε σε εφαρμογή ο ειδικός διαδικτυακός «τόπος» του Υπουργείου Εσωτερικών, από τον οποίο, τόσο οι Έλληνες,
όσο οι Ευρωπαίοι Πολίτες μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν,
κατά τις Εκλογές (Αυτοδιοικητικές & Ευρωεκλογές) της 18ης
 και 25ης Μαΐου 2014.

Δημοτικές εκλογές: Πού ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν την ίδια ημερομηνία με το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, στις 25 Μαΐου.

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Δημοτικές εκλογές 2014: Σταυροί, εκλογική άδεια, δημοσκοπήσεις, οδηγίες

Οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν αφού έχει μείνει περίπου ενάμιση μήνας για την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των Δημοτικών Εκλογών στις 18 Μάιου ενώ ο Δεύτερος γύρος ,στις περιοχές που θα χρειαστεί, μαζί με τις Ευρωεκλογές 2014 θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου 2014.

Πρόσκληση – πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Κοζάνη

Με το Ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο και ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων. Οι φετινές εκδηλώσεις θα συνδιοργανωθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου.

Ο «Σπάρτακος» τιμά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Δεν ξεχνώ τον Πόντο.  O Πόντος εν άστρον φωτεινόν
    « Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ, εάν επιλαθώμεθά σου ω Πάτριος Ποντία γη / Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον».
95 χρόνια μετά και όχι μόνο δεν ξεχνούμε αλλά, με ακόμα μεγαλύτερο δέος, οι μνήμες παίρνουν σάρκα και οστά καλώντας μας να αποδείξουμε το σεβασμό μας στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού.

ΦΠΑ τέλος για «μικρούς» και μπλοκάκια - νέο πακέτο αλλαγών ετοιμάζει το υπ. Οικονομικών

Καταβολή του ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε κάθε συναλλαγή χονδρικής σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό μελετά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εξετάζονται προκειμένου να περιοριστεί η φοροκλοπή 10 δισ. ευρώ τον χρόνο από ΦΠΑ που μπαίνει στην τσέπη ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών χωρίς να φθάνει ποτέ στο Δημόσιο.

Βατερό Κοζάνης: 7o Party στο Δασάκι, το Σάββατο 26 Ιουλίου

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός σύλλογος Βατερού Κοζάνης « Ο Δρυίδης» δημιουργήθηκε το 2009 αποκλειστικά από νέους ανθρώπους με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας του τόπου.

Μόνο τόκους θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις που πήραν δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου

Μόνο τόκους θα μπορούν να πληρώνουν έως το τέλος του έτους χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Η απάντηση του Δήμου Κοζάνης στις κατηγορίες του Ζήση Κοντογούνη

Επειδή κάποιοι συνεχίζοντας να υπερασπίζονται, με τον γνωστό τρόπο τους, τα προσωπικά τους και μόνο συμφέροντα, αφήνουν υπονοούμενα, επισυνάπτουμε την απόφαση 311/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, που αφορά την “Εξέταση αιτήματος του κ. Κοντογούνη Ζήση για ανάκληση της αριθμού 11/2002 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά παραχώρηση της χρήσης οικοπέδου στο ΕΚΑΒ για ανέγερση νέου κτιρίου ΕΚΑΒ Κοζάνης”, στην οποία αποτυπώνεται το ιστορικό της απόφασης καθώς και οι απόψεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Αυτό το έχω ξαναζήσει... τι είναι το deja vu

Βρίσκεσαι σε μία πόλη που επισκέπτεσαι για πρώτη φορά. Ξαφνικά, στο μυαλό σου έρχονται γνώριμες εικόνες και ορκίζεσαι πως αυτό που ζεις εκεί, το έχεις ξαναβιώσει. Ξέρεις όμως, ότι η αίσθηση που σε κυριεύει εκείνη την στιγμή, στηρίζεται στο γαλλικό "deja vu". Πώς εξηγείται με τη λογική, αυτή η μηχανική απάντηση για το "ήδη ιδωμένο";

Όλο το μυστικό σχέδιο «Ζ» για το Grexit

Ολόκληρο το άρθρο του Πίτερ Σπίγκελ, για το τι προέβλεπε και γιατί προκάλεσε τρόμο στις Βρυξέλλες.
Ο ρόλος Προβόπουλου, Παπαδήμου και ο φόβος bank run. 
Η πίεση των γερακιών του γερμανικού ΥΠΟΙΚ και πως η Μέρκελ έκανε πίσω.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο που μετέφρασε και αναδημοσιεύει το euro2day.gr.

"Φωτιά" τα εκκαθαριστικά: Ποιοι πληρώνουν έξτρα φόρο 890 ευρώ

Με αργούς ρυθμούς υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις.
Παρά το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή τους έχει ανοίξει από τις 20 Μαρτίου, μέχρι και χθες είχαν
υποβληθεί μόλις 604.191 δηλώσεις σε σύνολο 5,5 εκατ. που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν φέτος. Δηλαδή μόνο 10 στους 100 φορολογούμενους έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση.

Μουσείο βιομηχανικής και βιοτεχνικής ιστορίας σχεδιάζει ο Δήμος Κοζάνης

Στην Κοζάνη αναπτύχθηκε η βυρσοδεψία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μάλιστα είχε δημιουργηθεί και μια συντεχνία βυρσοδεψών. Σήμερα απομεινάρια αυτής της βιομηχανικής κληρονομιάς ο Δήμος Κοζάνης τα συλλέγει, τα φροντίζει και θα τα αναδείξει μέσα από την δημιουργία πιθανώς ειδικού χώρου, ακόμα και με την μορφή Μουσείου Βιομηχανικής Ιστορίας της Κοζάνης.

Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού: Μουσικές εκδηλώσεις 19/7 & 09/8

Ο Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού θα πραγματοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι τις παρακάτω μουσικές εκδηλώσεις:

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Πανελλήνιες 2014: δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2014 για τους υποψηφίους όλων των κατηγοριών, οι οποίες ξεκινούν Τετάρτη 28 Μαϊου και λήγουν στις 12 Ιουνίου για τα βασικά μαθήματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2014, τα μαθήματα του σχολικού έτους θα λήξουν την Τετάρτη 21 Μαΐου.

Οι βοριάδες φέρουν... δροσιά! Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση.
Πτώση της θερμοκρασίας.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

ΟΑΕΔ: 4 νέα προγράμματα για ανέργους

Ξεκινουν τέσσερα νέα προγράμματα για άνεργους τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι:

Κόπηκαν 25.000 αιτήσεις από το κοινωνικό μέρισμα


Περίπου 25.000 νοικοκυριά που έχουν κάνει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, η οποία έχει εγκριθεί, δεν πρόκειται να το λάβουν.
Περιλαμβάνονται στους περίπου 62.000 φορολογούμενους που πήραν έγκριση αλλά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν προχώρησε στις σχετικές πληρωμές του κοινωνικού μερίσματος, καθώς διακρατήθηκαν για περαιτέρω έλεγχο και διασταυρώσεις, λόγω ύπαρξης ενδείξεων για ανακριβή στοιχεία.

Ο Κουρέας της Σεβίλλης από την Εθνική Λυρική Σκηνή στην Κοζάνη

Μια μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά και να συνεργαστούν με επαγγελματίες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είχαν οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, οι οποίου συμμετείχαν στην παράσταση "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" στα πλαίσια του προγράμματος «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία.
Ο κουρέας της Σεβίλλης», στα πλαίσια συνεργασίας της Λυρικής με σχολεία ανά την Ελλάδα.

Ο.Λ.Μ.Ε.: Όχι στις Προαγωγικές Εξετάσεις της Α΄ Λυκείου και την Τράπεζα Θεμάτων

Αγαπητοί γονείς,
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιμένει στην παράλογη, αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική απόφασή της να εφαρμόσει από εφέτος το νέο νόμο για το Λύκειο (Ν. 4186/2013), που προβλέπει πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από εφέτος στην Α΄ Λυκείου και αξιοποίηση της λεγόμενης «Τράπεζας Θεμάτων»
για τον προσδιορισμό θεμάτων των εξετάσεων αυτών.

Μ. Παπαδόπουλος: Γκρεμίζονται άμεσα οι 2 γέφυρες του ΟΣΕ στην Κοζάνη!

Με γνώμονα το να μη θρηνήσει η περιοχή, κι άλλα αθώα θύματα, του ελλιπούς οδικού δικτύου, ελήφθη επιτέλους η απόφαση να γκρεμιστούν οι δύο γέφυρες του ΟΣΕ, που όχι μόνο ταλαιπωρούν καθημερινά Κοζανίτες και επισκέπτες, αλλά αποτέλεσαν αφορμή για τόσα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Κόζανη - 1ο ΓΕΛ: Πανελλήνια διάκριση για τον πιο ζωηρό μαθητή!

Άναυδοι έμειναν οι καθηγητές στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης όταν έμαθαν ότι ο πιο «άτακτος» μαθητής τους κατάφερε να διακριθεί σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος, λαμβάνοντας μάλιστα
 την 5η θέση.

Μαθήματα αγγλικών από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο  Δυτικής Μακεδονίας
‘’Παράρτημα Κοζάνης’’ στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προωθεί μαθήματα αγγλικών, σε αρχάριους και προχωρημένους
  (τμήματα παιδικά –ενηλίκων) με στόχο την απόκτηση πτυχίου.

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται, προϋποθέσεις

Οι αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί εξαιρούν έναν μεγάλο αριθμό ανέργων από το επίδομα ανεργίας. Ρεπορτάζ του STAR εξηγεί ποια είναι τα επιδόματα ανεργίας που δίνει ο ΟΑΕΔ, καθώς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τη χορήγησή τους.

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς στις Επιστήμες της Αγωγής

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις και δίδακτρα 2.500 ευρώ

Τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι 2.500 ευρώ.
Για τους φοιτητές με την υψηλότερη επίδοση χορηγείται υποτροφία. Η εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό πραγματοποιείται χωρίς εξετάσεις.

Δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης: 10. 000 σπάνια βιβλία και αρχειακό υλικό από τον 17ο αιώνα με την δωρεά της συλλογής Θεοφάνη Πάμπα

Πλούτος γνώσης από την Μεσευρώπη στην Δημοτική βιβλιοθήκη
Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγάλου έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, μια ακόμα μεγάλη συλλογή βιβλίων και σπάνιου αρχειακού υλικού, θα συμπεριληφθεί στις διάσημες και μεγάλης αξίας συλλογές της. Ο Κοζανίτης ερευνητής Θεοφάνης Πάμπας μέγας ερευνητής της ελληνικής παρουσίας στην Μεσευρώπη με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα γνωστοποίησε την απόφασή του για δωρεά της τεράστιας συλλογής σπάνιων βιβλίων, εγγράφων και αρχειακού υλικού στην
 νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Σύνταξη 55: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να πάρουν. Προϋποθέσεις

Στο κυνήγι των ευνοϊκών ρυθμίσεων που μπορούν να αξιοποιήσουν για να κλειδώσουν σύνταξη με χαμηλά όρια ηλικίας βρίσκονται οι ασφαλισμένοι. Καθοριστικός παράγοντας για τις αποφάσεις τους είναι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στο ασφαλιστικό ως το φθινόπωρο και θα εφαρμοστούν από την 1η/1/2015 με νέο νόμο.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Τέλος και οι δωρεάν νοσηλείες με ΕΟΠΥΥ! Σε επίσχεση οι ιδιωτικές κλινικές

Μετά τα διαγνωστικά κέντρα που ξεκίνησαν επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ και οι ιδιωτικές κλινικές μπλοκάρουν τον Οργανισμό.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.), μετά από συνάντηση που είχε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αφού ενημερώθηκε για τον προϋπολογισμό των Ιδιωτικών Κλινικών του 2014, προχωρά σε επίσχεση από 14 Μαΐου.

Ευρωεκλογές 2014: Μάθε τι θα... ψηφίσεις με ένα κλικ

Χείρα βοηθείας σε αναποφάσιστους και… μπερδεμένους ψηφοφόρους στο δρόμο προς την ευρω-κάλπη, και όχι μόνο σ' αυτούς, υπόσχεται ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΑΠΘ.
Η διαδικτυακή εφαρμογή Votematch.gr είναι η ελληνική εκδοχή του ΗelpΜeVote, της διεθνώς διαδεδομένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που βοηθά εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Ευρώπη να μορφοποιήσουν ή και να επιβεβαιώσουν την πολιτική επιλογή τους
 σε εθνικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές.

Τα προβλήματα στα ΑΕΙ ανοίγουν δρόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

SOS εκπέμπουν οι πρυτανικές αρχές για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Παραθέτουν μια σειρά από προβλήματα που προκύπτουν κυρίως από την έλλειψη προσωπικού και δηλώνουν την αγωνία τους σχετικά με το αν τα ιδρύματα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ή όχι τον Σεπτέμβριο.

2η συνάντηση του Ομίλου Toastmasters Club Κοζάνης στις 15 Μαΐου 2014

Θέλετε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στην ομιλία μπροστά σε κοινό;
Θέλετε να ξεπεράστε το φόβο της δημόσιας ομιλίας;
Θέλετε να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες;

Σας προσκαλούμε στην 2η επίσημη συνάντηση του ομίλου Toastmastersclub Κοζάνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2014, ώρα 19:30, στα Φροντιστήρια Ρηγάκη (www.rigakis.edu.gr) στη διεύθυνση Περδικάρη 4, Κοζάνη.

Ανοιχτή η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης τα Σαββατοκύριακα λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης,
σας ενημερώνει ότι θα είναι ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα 24-25 Μαΐου
& 31 Μαΐου-1 Ιουνίου, λόγω των  Πανελληνίων Εξετάσεων.

Ωράριο λειτουργίας: 9:00 π.μ-15:00 μ.μ.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Ανεύρεση πτώματος 16χρονου αλλοδαπού στο Παρόχθιο Κοζάνης

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη απασχόληση στο Φυτώκι Κοζάνης

Σήμερα (12.05.2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Παρόχθιο Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Τσοτυλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, σε συνεργασία με άνδρες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης, εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε νεκρός από το ποτάμι "Πραμόριτσα", 16χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Aνείπωτη τραγωδία-16χρονος βοσκός νεκρός στο Βόιο-Πήγε να κάνει μπάνιο στο ποτάμι και πνίγηκε!

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι 16χρονος βοσκός,
 από την Αλβανία, κοντά στο χωριό Ανθοχώρι Βοίου,
ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος στον ποταμό Πραμόριτσα!

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας χορού από τον Πολιτιστικό -Λαογραφικό Σύλλογο «Η Κόζιανη»

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 το πρωί, ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος «Η Κόζιανη» γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα χορού.Συγκεκριμένα, το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέας Νικόπολης Κοζάνης, για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

Έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών στην Κοζάνη


Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας Δ. Κοζάνης
 και ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών Κοζάνης
σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας των μελών του Σ.Ε.Τ.
Τα εγκαίνια θα  πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Μαΐου 2014
στον Εκθεσιακό Χώρο του Δήμου Κοζάνης στις 20.00.

Γέφυρα Ζωής: 3η Εξόρμηση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Σκέψου να είσαι ΕΣΥ ο μόνος που μπορείς να σώσεις μία ΖΩΗ!
Μπορείς να φανταστείς μεγαλύτερο δώρο;
Θα αδιαφορούσες ή θα έτρεχες να βοηθήσεις;

Αν είσαι 18-50 ετών, έλα μαζί μας, γίνε Δωρητής Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών).
  Οι Εθελοντές Αιμοδότες Κοζάνης διοργανώνουμε εξόρμηση για Δωρητές Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών)  την Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 και τις ώρες 11:00 έως 14:00 στο τμήμα Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Σπάρτακος:Αιμοδοσία στον ΑΗΣ Καρδιάς την Τρίτη 13-5-14

Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.
Συγκεκριμένα  την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ   σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Γρεβενών.
Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Καταρρέουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ – Έρχονται νέα λουκέτα σε τμήματα

Συρρίκνωση των πανεπιστημίων της χώρας, κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων αναμένονται το επόμενο διάστημα ως συνέπεια όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.
Όπως λέει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ανώτατο στέλεχος της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στα ανώτατα ιδρύματα “πάμε σε νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ...

Ημέρα της Μητέρας: Όλες οι μανούλες γιορτάζουν!

Η 50χρονη Μαρία ζει σε ένα χωριό της Κω.
Έχει τρία παιδιά. Το πρώτο της, ένα κορίτσι, το απέκτησε όταν εκείνη ήταν 18 ετών, γεννήθηκε με νοητική στέρηση.

Εκλογική άδεια: τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, προσδιορίζει την ειδική
 άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, που δικαιούνται οι εργαζόμενου στις προσεχείς εκλογές της 18ης Μαΐου και της 25ης Μαΐου.

Αρχές του ’15 ξεκινά η κατασκευή της Νέας Μονάδας στην Πτολεμαϊδα: 600 μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ


Ανακοίνωσε από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, την “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5” και στις αρχές του 2015 θα ξεκινήσει η κατασκευή της, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, την Παρασκευή
από την Πτολεμαΐδα, όπου και εγκαινίασε το Παλαιοντολογικό Εργαστήριο του Μουσείου της Πτολεμαΐδας το οποίο
κατασκευάστηκε με τη χορηγία της ΔΕΗ.

Μανάδες στην εποχή της κρίσης

Άρθρο της  Ευδοξίας Μιχαηλίδου 
με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας.

Η Γεωργία δεν ξέρει τι να απαντήσει στον γιο της που την ρωτάει «μαμά είμαστε φτωχοί;».  Είναι μόλις 7 χρονών πάει στο σχολείο, τον τελευταίο καιρό δεν τρέφεται καλά ζητάει φαγητά με κρέας όπως παλιά.   Στο σχολείο πάει νηστικός,  δεν έχει τίποτα να του δώσει .
 Η αγωνία της είναι μη λιποθυμήσει από την πείνα   «τι ντροπή Θεέ μου ! Πως φτάσαμε εδώ;»