Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2014 στην Κοζάνη

Για πρώτη φορά στην πόλη της Κοζάνης, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος υποδέχεται το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, στην Αυλή των Ασμάτων και των Θεαμάτων, αυτή τη Δευτέρα 30 Ιουνίου και την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 21.15 μ.μ.

Ο 10ος Παρεγνάτιος Λαϊκός Ποδηλατικός Αγώνας την Κυριακή 29 Ιουνίου στη Λυγερή

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Λυγερής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», την Π.Ε. Κοζάνης και τον ΟΑΠΝ  Δήμου Κοζάνης, διοργανώνουν τον 10ο Παρεγνάτιο Λαϊκό Ποδηλατικό Αγώνα με τους παρακάτω όρους:

Οι «Παραμυθένιες» Κυριακές στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης συνεχίζονται...

Συνεχίζονται οι «Παραμυθένιες Κυριακές»  και την επόμενη Κυριακή 29/06/2014 και ώρα 11:00 π.μ.
«Ο Δημήτρης,  η Ναταλία και η παρέα τους»
 θα παρουσιάσουν παραμύθι με μουσική, αφήγηση και δράση, το τέλος του οποίου θα δοθεί από τους μικρούς μας φίλους.

ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης: Διακοπή λειτουργίας Mini bus

Το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης ΑΕ
ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από την Τρίτη 1 Ιουλίου
 και για όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου
θα διακοπεί η λειτουργία των Mini bus.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Το 3ο Truck Show στην Κοζάνη

Σύλλογος φίλων αγωνιστικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων Ελλάδος.

Παρασκευή  27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 
στο χώρο Στάθμευσης της ΒΙΠΕ (περιοχή Κασλά)
 η 3η συνάντηση φορτηγών από όλη την Ελλάδα.

Σοκάρει η μούμια που ... ανοιγοκλείνει τα μάτια της! (video)

Τους νοσηρούς ισχυρισμούς ότι η μούμια ενός μικρού κοριτσιού στη Σικελία ανοιγοκλείνει μάτια της κάθε μέρα, προσπαθούν να καταρρίψουν Ιταλοί αρχαιολόγοι. To ιδιαίτερα... ανατριχιαστικό φαινόμενο έχει καταγραφεί πολλές φορές σε βίντεο και έχει αποτελέσει αντικείμενο για διάφορες μεταφυσικές εικασίες.

Δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους

Δεκτή έγινε η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που θα επιτρέπει τη δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη για τους ανασφάλιστους πολίτες, σε συνέχεια της δωρεάν ιατρικής τους κάλυψης, δηλαδή της ελεύθερής τους πρόσβασης στις δομές του ΠΕΔΥ. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας - Δημόσιο λογιστικό».

Έληξε! Να το φάω; Τροφές που μπορούμε να φάμε και μετά

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης που αναγράφεται στις συσκευασίες και καταλήγουμε να πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα που δεν έχουν χαλάσει και είναι απολύτως ασφαλή προς κατανάλωση.

1982. Η προφητεία του Χάρυ Κλυνν για την πρόκριση της Ελλάδας με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό..(video)

Ένα.. προφητικό βίντεο του Χάρρυ Κλυνν από το 1982, που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε η Ελλάδα κόντρα σε Αφρικανική χώρα, όπως η Ακτή Ελεφαντοστού. Η εθνική ομάδα ήταν σε πλήρη σύνθεση: Κυρδιμήρης, Τσακατσούκας, Καραμήτρος, Κλαπαντάρας, Χατζημιζήθρας, Μάϊκ Γιαουρτάκος....

Βατερλό των μαθητών της Α” Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων

Υψηλά ποσοστά αποτυχίας δείχνουν τα, μέχρι στιγμής, βαθμολογικά στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών της Α΄ Λυκείου στις προαγωγικές εξετάσεις στις οποίες, για πρώτη φορά φέτος, εφαρμόστηκε ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων. Το μάθημα που «καίει» τους μαθητές είναι η Άλγεβρα, ενώ ακολουθούν τα Αρχαία Ελληνικά.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους από 18 ως 66 ετών

Πρόγραμμα απασχόλησης 200 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών, με στόχο την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε, προωθεί ο ΟΑΕΔ.

Πέφτει η θερμοκρασία από το απόγευμα της Παρασκευής

Αποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας από την Παρασκευή το απόγευμα και επανέρχονται οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Τέχνη χωρίς όρια: Δωρεάν Εργαστήριο για Παιδιά στην Κοζάνη

Ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Κοζάνης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Υψηλάντη, το Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Ηλιαχτίδα», το Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Παιδιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης «Κιβωτός» και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν ένα δωρεάν εργαστήριο με τον εικαστικό καλλιτέχνη και εκπαιδευτικό Timothy Lomas, από 30 Ιουνίου έως 01 Ιουνίου 2014, για παιδιά 9-14 ετών.

Κοβεντάρειος Δημοτική Βιλιοθήκη: Σημαντική ανακοίνωση για την καλοκαιρινή εκστρατεία

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης στις δράσεις της ΚΒΔΚ, επειδή αδυνατούμε, λόγω χωρητικότητας, να ικανοποιήσουμε όλα τα μέλη μας και επειδή είναι άδικο να είναι σε αναμονή κάποιοι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να εγγραφούν και θέλουν να πάρουν μέρος, σας ενημερώνουμε ότι:

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Τα πραγματικά ονόματα 85 καλλιτεχνών

Χάρις Αλεξίου, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πάριος. Ετσι τους γνωρίζουμε όλοι. Ομως αυτά δεν είναι τα πραγματικά τους ονόματα. Πρόκειται για ψευδώνυμα, που είτε επιλέχθηκαν από τις οικογένειές τους πρωτού οι ίδιοι ασχοληθούν με το τραγούδι, είτε από τους ίδιους στο ξεκίνημα της καλλιτεχνικής τους καριέρας.

Μετάθεση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ ΟΧI στην πώληση της “Μικρής ΔΕΗ” από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας και φορείς

Για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουλίου μεταθέτουν τα συνδικάτα της περιοχής την έναρξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ, καθώς για τότε μετατέθηκε η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «Μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Κατεβάζει διακόπτες η ΓΕΝΟΠ,48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής προχωρά η ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη.

Κινητικότητα για 2.000 υπαλλήλους ΟΤΑ,αλλιώς πάμε σε απολύσεις

Την ένταξη 2.000 υπαλλήλων ΟΤΑ στο πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας για να αποφευχθούν οι απολύσεις προανήγγειλε ο Αργύρης Ντινόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η ένταξη των υπαλλήλων στην ενδοδημοτική κινητικότητα είναι εθελοντική, ενώ θα δοθούν νέες προθεσμίες και ευνοϊκοί όροι που θα κάνουν το πρόγραμμα περισσότερο ελκυστικό.

Λύκοι ρήμαξαν στάνη στη Σιάτιστα – 25 νεκρά πρόβατα

25 νεκρά πρόβατα ήταν το αποτελέσμα  της επιδρομής λύκων σε στάνη, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τον οικισμό της Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου στην Π.Ε. Κοζάνης.
Οι λύκοι, αφού κατασπάραξαν 5 πρόβατα, σκότωσαν άλλα 20, ενώ έτρεψαν σε φυγή άλλα 75.

O Κοζανίτης Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Τούμπας νέος μητροπολίτης Ελασσόνας

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος Αρχιμ. Χαρίτων Τούμπας, εξελέγη πριν από λίγο νέος Μητροπολίτης Ελασσώνος. Τα Μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξαν τον Αρχιμ. Χαρίτων με ψήφους 68. (επικράτησε των Αρχιμ. Κοσμά Περχανίδη: 9 και Αρχιμ. Κλήμη Κουτσομύτη: 6)

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος στην Κοζάνη

Το 4ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην Κοζάνη
 το σκηνοθέτη Γιώργο Τσεμπερόπουλο και την ταινία του
 «Ο Εχθρός μου».

Κάλεσμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Πτολεμαΐδα

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής να δώσουν βροντερό παρών, στο συλλαλητήριο ενάντια στην πώληση της «Μικρής ΔΕΗ», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή σε Δημοτικά Διαμερίσματα της Κοζάνης

Την Κυριακή 29-6-2014 και από ώρα 07:30 έως 15:00
θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα εξής Δ.Δ.
και Οικισμούς :

Την παντρεύτηκε και μετά έκλεισε τα μάτια του για πάντα.. (video)

Με την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο 29χρονος Go πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία - Παντρεύτηκε τη γυναίκα που αγάπησε μπροστά στη δίχρονη κόρη τους, τους φίλους και τους συγγενείς τους

Στη δημοσιότητα το όνομα του συλληφθέντα για αποπλάνηση ανήλικων παιδιών! – Δείτε ποιος είναι..

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 52χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα την 02-06-2014 για αποπλάνηση ανηλίκων.

Προσοχή! Απάτη με τις κάρτες paysafe

Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστα άτομα επικοινωνούν με ιδιοκτήτες καταστημάτων και προσπαθούν, με διάφορα τεχνάσματα, να αποσπάσουν τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει καταγγελίες, που αφορούν στην εξαπάτηση ιδιοκτητών καταστημάτων, στα οποία πωλούνται, μεταξύ άλλων, προπληρωμένες κάρτες, τύπου «paysafe», για διαδικτυακές αγορές.

Μουντιάλ 2014 : Στους "16" η Ελλάδα μετά τη χθεσινή νίκη!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελλάδα να έχει δύο… αναποδιές! Μόλις στο 12’ ο Παναγιώτης Κονέ ένιωσε ένα «τσίμπημα» στο πόδι και έτσι πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Ανδρέα Σάμαρη να περνά στο γήπεδο! Η… ατυχία συνεχίστηκε καθώς στο 24’ ο Καρνέζης αποχώρησε επίσης τραυματίας με πρόβλημα στη μέση και τη θέση του πήρε ο Γλύκος.

Πανελλαδικές 2014: Ποιες σχολές δεν αναγράφονται στο μηχανογραφικό και γιατί

Οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους, θα διαπιστώσουν ότι κάποιες σχολές δεν αναγράφονται.
Το Υπουργείο Παιδείας, σε εγκύκλιο που εξέδωσε, καλεί τους καθηγητές να ενημερώσουν τους μαθητές ποιες σχολές δεν θα περιλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό.

ΔΕΗ: Προσλήψεις 600 μόνιμων υπαλλήλων, όλες οι ειδικότητες

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται το αίτημα της ΔΕΗ για την κάλυψη 600 θέσεων τακτικού προσωπικού με δύο προκηρύξεις.
Η πρώτη προκήρυξη αφορά προσωπικό ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ,
ενώ η δεύτερη θα περιλαμβάνει θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία.

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

«ΕΝΩΣΗ ΔΕΗ»: «Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ και την περιοχή»

Η συγκυβέρνηση εξυπηρετώντας τους ιδιώτες, ξεπουλά την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού, ξεπουλά το βαρύ ασημικό  που είναι η ΔΕΗ!!!

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», στο έκτακτο Δ.Σ. που  πραγματοποίησε  στις  23  Ιουνίου  2014   με  μοναδικό θέμα:

ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ

ομόφωνα  αποφάσισε:

Έκθεση φωτογραφίας στην Κοζάνη με θέμα:« Ιστορίες με Ψηφία και Χημείες»

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης μας με θέμα

 « Ιστορίες με Ψηφία και Χημείες» 

την  Πέμπτη στις 21.30 στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης
έναντι της Μητροπόλεως.

Τα ανθρώπινα πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιρειών

Καθώς το κόστος παρασκευής φαρμάκων και εμβολίων γίνεται όλο και υψηλότερο στον δυτικό κόσμο και οι κανονισμοί που διέπουν τις κλινικές δοκιμές αλλάζουν συνεχώς, οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν βρει μια νέα φθηνή διέξοδο:
τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, για διάστημα 3 εβδομάδων, λόγω εργασιών συντήρησης στον Α/Κ Κλειδίου

Απαγορεύουμε την κυκλοφορία και τη στάση παντός είδους οχημάτων στον Α/Κ Κλειδίου, από 05.00΄ ώρα  της Δευτέρας 23-06-2014 έως 22.00΄ ώρα της Δευτέρας 14-07-2014.
 Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα διεξάγεται ως εξής:

Ο βόρειος μαγνητικός πόλος μεταναστεύει

Mετακινείται ανατολικά από την καναδική Αρκτική προς τη Σιβηρία.
Ο βόρειος πόλος του μαγνητικού πεδίου της Γης μετακινείται ανατολικά από την καναδική Αρκτική προς τη Σιβηρία, αναγκάζοντας έτσι τη βελόνα της πυξίδας να αλλάζει σταδιακά κατεύθυνση.

Προσοχή, έρχεται καύσωνας

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν κάποια παραλία, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπιση του μίνι-καύσωνα.
Για σήμερα, Τρίτη (24/06), η ΕΜΥ προβλέπει μικρή άνοδο της θερμοκρασίας:

Αναλυτικά:

Ανοίγει σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων

Ανοίγει σήμερα η εφαρμογή στο διαδίκτυο για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που συμμετείχαν
στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 24 Ιουλίου.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της θα παρουσιάσει στην Κοζάνη «Το μαγικό κλειδί»

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της,  θα ταξιδέψει στην Κοζάνη και θα παρουσιάσει στους μικρούς της φίλους «Το μαγικό κλειδί», έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα:
Η καρδιά της βασιλοπούλας.
Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη και ζωντανεύει
 στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών
 και μεγάλων.

Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Κοζάνη στις 6 Ιουλίου

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».

Η ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Γιορτή του Δάσους στα Πετρανά το Σάββατο 28-06-2014

Η 2η  ετήσια Γιορτή του Δάσους θα γίνει στο δάσος Πετρανών
  το Σάββατο 28/06/2014
Ώρα έναρξης 20.30.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρανών, πλούσιο λαϊκό, δημοτικό και ποντιακό πρόγραμμα με το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ.


Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Έρχεται μισθολόγιο δυο ταχυτήτων στο δημόσιο

Μπροστά σε μια νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση πιεζόμενη από την τρόικα αλλά και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Δημόσιο και στην οικονομία, προτίθεται να αλλάξει ώς το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.

Τι συμβαίνει με τη ΔΕΗ;

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της περίφημης μικρής ΔΕΗ. Σήμερα πάντως το ίδιο θέμα θα συζητηθεί μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του μεγάρου Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να υπάρξει εκατέρωθεν ενημέρωση αλλά και αποφυγή νέων φαινομένων διαφοροποιήσεων.

4ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Στην εποχή της βάναυσης καταπάτησης των ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των λίγων, στην εποχή των κοινωνικών αυτοματισμών, οι οποίοι δαιμονοποιούν κάθε προσπάθεια διεκδίκησης ισότητας και δικαιοσύνης, στρέφοντας τη μια εργασιακή ομάδα ενάντια στην άλλη, τον έναν άνθρωπο ενάντια στο γείτονα του, τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ έρχονται να αποτελέσουν μια νησίδα πραγματικής ενημέρωσης και μια ασπίδα προστασίας κάθε αποκλεισμένου και κάθε κυνηγημένου.

Παραδοσιακό Πανηγύρι Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου 2014 στα Κοίλα Κοζάνης

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κοίλων και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου    Κοίλων σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις    προς τιμή του πανηγυριού του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Έφτασε η velvita! Ροδάκινα και νεκταρίνια από τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού

Velvita ονομάζεται η νέα εμπορική ονομασία που θα χρησιμοποιεί πλέον για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια που παράγει και διακινεί ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού. Το νέο brand name θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Ιουνίου στην Αθήνα.

Κέντρο Πρόληψης «Ορίζοντες»:Εκδηλώσεις στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών

Το Κέντρο Πρόληψης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών  (26η Ιουνίου) οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Φράουλες κατά της χοληστερίνης

Φράουλες. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό φρούτο γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αλλά και με μία ακόμα σημαντική ιδιότητα: μειώνει την χοληστερόλη όπως αποδεικνύεται σε νέα έρευνα.

Βάνα Μπάρμπα: ποια η κρυφή σχέση με τον Ισπανό Βασιλιά

Περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 90, ο Ισπανός βασιλιάς Χουάν Κάρλος άρχισε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόσωπο της Βάνας Μπάρα κατά τη διάρκεια τυχαίας συνευρέσεώς τους στη Μαδρίτη.

Πλούτος, αυτοκτονίες και ναρκωτικά: Οι δύο όψεις της κρίσης...

Η κρίση οδηγεί σε ακραίες μορφές ανισότητας τον πλανήτη.
Τη στιγμή που ο αριθμός των πλουσίων αυξάνεται , για άλλους
-και περισσότερους- η απόγνωση από τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που συνδέονται με την κρίση φτάνει στο κατακόρυφο με αποτέλεσμα οι αυτοκτονίες και η χρήση φτηνών ναρκωτικών να καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: η αποκάλυψη για τον καρκίνο, ποιος τον προκάλεσε

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πολλές κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες στο ενεργητικό της.
Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό της είχε ανεβάσει την Επίδαυρο την «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Μίνω Βολανάκη και οι κριτικές που είχε αποσπάσει δεν ήταν θετικές.

Οι τιμές για τους τουρίστες. Τι πληρώνουν ακριβότερα, τι φθηνότερα

Φθηνότερα θα πληρώσουν οι τουρίστες το εμφιαλωμένο νερό, τον συσκευασμένο καφέ και το βούτυρο στα σούπερ μάρκετ δημοφιλών ελληνικών προορισμών σε σχέση με το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλλουν σε σούπερ μάρκετ άμεσα ανταγωνιστικών προορισμών του εξωτερικού.