Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χρωστούσε σε όλη την Αθήνα»

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 18 χρόνια από τον θάνατό της «Εθνικής Σταρ» Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο σχεδιαστής που μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ο Ντίμης Κρίτσας εκθέτει άγνωστες πτυχές της συμπεριφοράς της Μιλώντας για τη ζωή του, την καριέρα του και τις διάσημες Ελληνίδες που έχει ντύσει ο σχεδιαστής αναφέρθηκε στη Βουγιουκλάκη, με πολύ σκληρά λόγια.

Οι 10 κλάδοι που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Τα δέκα επαγγέλματα με τις περισσότερες προσλήψεις τον Ιούνιο ήταν:

-Σερβιτόροι, βοηθοί σερβιτόρων και Μπάρμαν, με συνολικά 34.947 προσλήψεις και 19.253 αποχωρήσεις, στις οποίες συγκαταλέγονται τόσο οι απολύσεις όσο και οι λήξεις συμβάσεων (+15.694 νέες θέσεις εργασίας).

Πέντε χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη για 120.000 ασφαλισμένους

Tη δυνατότητα να ανοίξουν έως και πέντε χρόνια νωρίτερα την πόρτα εξόδου έχουν 120.000 ασφαλισμένοι, που θα επιλέξουν τη λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς η επιλογή της ... ταχύτερης εξόδου έχει θετικά αλλά και αρνητικά και επομένως οι ασφαλισμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Είναι πιο βρόμικο από την λεκάνη της τουαλέτας

Τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστημιακό κολέγιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ και δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Open Medicine θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξέτασαν δείγματα από τις επιφάνειες στις λεκάνες της τουαλέτας και από τους θαλάμους των ασανσέρ σε δημόσιες τουαλέτες και σε νοσοκομεία.

Έρχονται 550 προσλήψεις μονίμων σε Δήμους - Ποιους αφορά

Στην πρόσληψη 550 μόνιμων υπαλλήλων πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο θέλει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των Δήμων σε όλη τη χώρα, καθώς το προηγούμενο διάστημα πολλοί από τους υπαλλήλους αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης.

ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας: Εκπτώσεις

Σύμφωνα με το Ν.4177/2013 (ΦΕΚ Α’ 173/08.08.2013), επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:

50 θέσεις εργασίας στην Λ' εφορεία αρχαιοτήτων Κοζάνη

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την εκτέλεση της επείγουσας σωστικής ανασκαφής του έργου: με τίτλο «Σωστικές ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους εντός ορίων Λιγνιτωρυχείων Τοπικής Κοινότητας Μαυροπηγής, του Δήμου Εορδαίας»...

ΥΠΕΚΑ: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για αιολικό πάρκο στο Βόιο Κοζάνης

Εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία ενός μεγάλου αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 39,1 MW στο Δήμο Βοίου του Νομού Κοζάνης.