Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Βάσεις 2014: Στα ύψη λόγω μετεγγραφών, 200 έως 800 μόρια οι περιζήτητες

Περισσότερο από πιθανό είναι το ενδεχόμενο να τρελάνουν τους υπολογισμούς και να διαψεύσουν οποιαδήποτε εκτίμηση για τα αναμενόμενα μόρια σχολών και τμημάτων οι μετεγγραφές.
Η απελευθέρωση των μετεγγραφών έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις βάσεις των πανεπιστημιακών σχολών, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα περιφερειακών ιδρυμάτων να βλέπουν τη ζήτησή τους να χτυπά «κόκκινο».

Αρχιφύλακας του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας συνελήφθη για… αρχαιοκαπηλία.Μεθόδευαν ανασκαφή στην Πτολεμαΐδα

Κατασχέθηκε σπάνιο άγαλμα αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ

Εννέα άτομα, ανάμεσά τους ένας αρχιφύλακας του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία.

Στην αναμόρφωση του Γκέρτσειου στοχεύει η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης μέσω πρότασης στο νέο ΕΣΠΑ

Να αλλάξει τη σημερινή όψη του Γκέρτσειου, φιλοδοξεί η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, μέσω της πρότασης που υπέβαλλε στο νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) για την αποκατάσταση και την ανάδειξη των κτιρίων και του χώρου.

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία του Μουσείου Κρόκου

Με μια σειρά θεμάτων στη ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης στη ΖΕΠ το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.Ήταν μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του οργάνου, καθώς μεσολαβούν οι θερινές διακοπές, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει η νέα περιφερειακή αρχή.

Ενημερωτική συνάντηση για τα Βλαστοκύτταρα στην Κοζάνη

Ενημερωτική συνάντηση για τα Βλαστοκύτταρα.
Συνδιοργάνωση Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ‘Γέφυρα Ζωής” & Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κοζάνης, την Τετάρτη 30/7.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Στο όριο της φτώχειας 3,7 εκατ. Έλληνες

Όπως αναφέρει η στατιστική υπηρεσία το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα.

Από καλοκαίρι... φθινόπωρο. Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με βροχές και παροδικές καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου περιμένουμε σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία. Δείτε αναλυτικά

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο αναμένεται να υπερψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.
Μεταξύ αυτών είναι η αναβολή κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδερφού ανεξαρτήτου ηλικίας, η αναβολή κατάταξης σπουδαστών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων στρατευσίμων ανυπότακτων που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους.

Επιχορήγηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ για πρόσληψη 10.000 ανέργων

Εντάσσονται στις δράσεις «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση»
Ξεκινά στις 24-07-2014 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ.

Βελβεντό: Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Την  ΔΕΥΤΈΡΑ, 28 Ιουλίου 2014 και  ώρα 7 μ.μ. στην  Παλιά δεξαμενή Βελβεντού θα πραγματοποιηθεί υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Ταλκ: Χρήσεις του που αποκλείεται να γνωρίζετε…

Πολλοί πιστεύουν πως το ταλκ χρησιμεύει μόνο στις νέες μαμάδες, καθώς είναι ευρύτερα γνωστό ως το απόλυτο μωρουδιακό προϊόν, χωρίς να ξέρουν πόσο πολύ το υποτιμούν.
Το ταλκ μπορεί να δώσει λύσει όχι σε ένα, όχι σε δύο, αλλά τουλάχιστον σε δεκαπέντε προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά και δεν είχαμε ιδέα πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας αν χρησιμοποιούσαμε αυτή τη «παρεξηγημένη» πούδρα εναντίον τους.

Προκήρυξη θέσεων εκπαιδευτών στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κοζάνης ενημερώνει πως το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για:

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού με την ονομασία CTB-Locker

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση​ ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που ονομάστηκε ως CTB-Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) και ανιχνεύεται ως «Critroni», ενώ αποτελεί την​ εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού Cryptolocker Ransomware.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Ένας καθηγητής της Οξφόρδης θα μας αλλάξει την ιστορία??

Ένα κείμενο του καθηγητή της Οξφόρδης, Αρμάντ Ντ’ Ανζούρ που αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την Αρχαία Ελλάδα φιλοξενεί η ηλεκτρονική σελίδα του BBC και προκαλεί.
Ο καθηγητής στο κείμενό του προσπαθεί να… «αποσαφηνίσει» ποιοι από τους αρχαίους θρύλους που γνωρίζουμε είναι αληθινοί ή μυθεύματα της φαντασίας και καταλήγει σε απίστευτα συμπεράσματα που μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν.

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις των καθηγητών σε γυμνάσια-λύκεια, τα ονόματα

Συνολικά υποβλήθηκαν 8.358 αιτήσεις και από αυτές ικανοποιήθηκαν οι 751 δηλαδή ποσοστό περίπου 9%
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όσοι μετατίθενται πρέπει να παρουσιαστούν για να αναλάβουν υπηρεσία στις νέες τους θέσεις από τις 23 μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2014.

Εξόρμηση στoν Τίταρο με αφετηρία την Καστανιά Σερβίων από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 εξόρμηση στoν Τίταρο με αφετηρία την Καστανιά Σερβίων.
Ώρα αναχώρησης 07:30 το πρωί από το Δημαρχείο.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Κοζάνη: Με το ζύγι το ψωμί! Ξεκίνησαν οι έλεγχοι

Ξεκίνησαν στα αρτοποιεία όλης της χώρας, και στην Κοζάνη οι έλεγχοι για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.
Μάλιστα στα αρτοποιεία της Κοζάνης ξεκίνησαν ήδη οι έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια, όπου και γίνονται στους αρτοποιούς οι απαραίτητες συστάσεις ώστε κανείς να μην παρεκκλίνει από τον νόμο.

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Σεμινάριο μελισσοκομίας από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Κοζάνης

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος ΠΕ Κοζάνης διοργανώνει σεμινάριο μελισσοκομίας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 27-07-2014 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης από τις 9.00 έως τις 13.00.

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Ποιές μορφές διαδικτυακής απάτης συναντώνται συχνότερα (;)

Οι συνηθέστερες μορφές διαδικτυακής απάτης είναι οι ακόλουθες:

Κουνούπια τέλος: Τί να ΜΗΝ τρώτε για να μην σας τσιμπάνε!

Το κουνούπι δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά μεταδίδει και επικίνδυνες ασθένειες, όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός.
Φαίνεται μάλιστα πως «προτιμούν» κάποιους από εμάς, καθώς μπορούν και εντοπίζουν συγκεκριμένες ουσίες στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Ποια θρεπτικά συστατικά δίνουν ενέργεια που είναι απαραίτητη

Η ενέργεια είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ακεραιότητας των δομών του ανθρώπινου σώματος και τη διατήρηση αυτού στη ζωή. Τα κύτταρα του σώματός μας που αποτελούν τη βασική δομική μονάδα αυτού, πεθαίνουν απουσία ενέργειας.

Εκδίδονται 4.000 κατασχετήρια την ημέρα. «Όμηροι» της εφορίας χιλιάδες φορολογούμενοι

Αδυναμία όχι μόνο να πληρώσουν τις οφειλές τους
 αλλά ακόμα να ενταχθούν και σε ρυθμίσεις έχουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή με...απεργίες - Aνοιχτά και σε Κοζάνη-Πτολεμαϊδα

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Κυριακή 20 Ιουλίου, αφού έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος των εκπτώσεων. Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο συγκεκριμένο μέτρο.

Ένα σκυλί μπορεί να μας κάνει 10 χρόνια νεότερους

Λένε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Και ομολογουμένως αυτή η άποψη ισχύει.
Πόσες φορές όταν δεν ήμασταν καλά, οι τετράποδοι φίλοι μας το αισθάνθηκαν και με τον τρόπο τους ήταν κοντά μας;
 Πόσες φορές επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μία δύσκολη μέρα, μας την έφτιαξαν;   Οι στιγμές που περάσαμε ή που συνεχίζουμε να περνάμε με τα σκυλάκια μας, είναι πολλές, όμορφες, τρυφερές.

Ερχονται αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Μεταξύ άλλων, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την αναγνώριση δαπανών και την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα
Aλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, έπειτα από τις αντιδράσεις για τα υψηλά εκκαθαριστικά σημειώματα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

To ψωμί από 1 Αυγούστου θα ζυγίζεται .Τι λέει ο πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Κοζάνης -video

To ψωμί θα ζυγίζεται από 1 Αυγούστου. Τι λέει ο πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Κοζάνης.
Δείτε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του West

Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία των διαρρηκτών που κατάκλεψε δεκάδες καταστήματα στην Πτολεμαΐδα

Το κουβάρι της σύλληψης των επίδοξων διαρρηκτών, που είχε γίνει ο τρόμος και ο φόβος των καταστημάτων του κέντρου της Πτολεμαΐδας, άρχισε να ξετυλίγεται νωρίς το πρωί (της Παρασκευής 18 Ιουλίου) όταν ένα από τα μέλη της ομάδας έπεσε στα χέρια της αστυνομίας και συνελήφθη.

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες για σήμερα Κυριακή 20-7

Συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Κυριακή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά.