Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Ο καθρέφτης της ψυχής είναι τα μάτια..

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι «τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής« κι έχουν ταυτίσει τα μάτια με την ειλικρίνεια και την εμφάνιση των πραγματικών μας σκέψεων και διαθέσεων.
Στα μάτια φαίνεται η χαρά μας. Στα μάτια η πίκρα και ο πόνος. Στα μάτια η καλοσύνη. Στα μάτια η κακία. Στα μάτια το μίσος. Στα μάτια η αγάπη. Στα μάτια ο έρωτας. Στα μάτια ακόμη και η υγεία μας .

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Αφιερωμένο σε όλους όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή…

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Η Μεταπολίτευση μέσα από τις περιπέτειες του ελληνικού Πανεπιστημίου

Οδός Πανεπιστημίου,
24 Ιουλίου 1974.
Πανηγυρισμοί για την
 πτώση της Χούντας
Στις 24 Ιουλίου 1974, χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την πτώση της χούντας.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι τις μέρες μας, η στιγμή της γένεσης της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας είθισται να εορτάζεται με τρόπο ψυχρό, με πλήρη απουσία του δήμου, σαν να αφορούσε μόνο τους επώνυμους που συνωστίζονται στη δεξίωση που δίνεται στους κήπους του προεδρικού μεγάρου (που και αυτή καταργήθηκε το 2013) και τους συντάκτες των επετειακών αφιερωμάτων των κυριακάτικων εφημερίδων.