Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

"Kozani On Line" : σύντομα και πάλι μαζί σας


Μια καλοκαιρινή ανάπαυλα και λίγο πιο χαλαρά
με επιλεγμένα θέματα
( σε ρυθμούς καλοκαιρινούς ) 

και σύντομα  θα είμαστε και πάλι 
Ανανεωμένοι και

 ...On Line !!!Μπορείτε βέβαια να περιηγηθείτε στα θέματά μας 
επιλέγοντας και από τις κατηγορίες του γενικού εδιαφέροντος 
 αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Πρεμιέρα ταινίας ''Στο Φόβο'' (Fear) του Νίκου Κουρού

Διπλή θα είναι η πρεμιέρα για τη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κουρού ‘’Στο Φόβο’’, όπου θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα δύο κινηματογραφικών φεστιβάλ του εξωτερικού μέσα στον Σεπτέμβρη. Η πρώτη συμμετοχή, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών ''Food Festival'' που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αλβανία και η δεύτερη στο ''Viewster Festival'' στη Ζυρίχη, που θα πραγματοποιηθεί
από 11 εως 25 Σεπτεμβρίου.

Φιλοπρόοδος Σύλλογος: Φωτεινή Βελεσιώτου - Γιάννης Μήτσης, «Τραγούδια που αγαπήσαμε»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος μετά από μικρή ανάπαυλα, συνεχίζει με το δεύτερο κύκλο των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού και σας προσκαλεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Αυγούστου, σε μουσική παράσταση με τίτλο «Τραγούδια που αγαπήσαμε» με τη συγκλονιστική Φωτεινή Βελεσιώτου και τον αερικό Γιάννη Μήτση.

Νέες ειδικότητες στη ΣΕΚ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΕΩΝ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ στη Σ.Ε.Κ  ΟΑΕΔ  ΚΟΖΑΝΗΣ  για  το  Σχολικό έτος  2014-15
(11ο  χιλ. Κοζάνης – Λάρισας / τηλ. 24610—20041,20169,20281)
Κατά  το  Σχολικό  έτος 2014-2015  θα  λειτουργήσουν  στη Σ.Ε.Κ  Μαθητείας  του ΟΑΕΔ  Κοζάνης  οι  παρακάτω  ειδικότητες :

3ος Εορδαϊκός Ημιμαραθώνιος και αγώνας δρόμου 8 χιλιομέτρων

Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας με τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , με τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλουςφορείς, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων), προκηρύσσει τη διοργάνωση του 3ου Εορδαικού ημιμαραθωνίου δρόμου, καθώς επίσης και μαζικού λαϊκού αγώνα δρόμου 8.000 μέτρων
 «ΓΚΕΚΑΣ ΤΡΥΦΩΝ» τιμώντας την μνήμη του συναθλητή μας ,
την ΚΥΡΙΑΚΗ 05 Οκτωβρίου 2014 .

Ο Αντώνης Ρέμος στην Κοζάνη!

Το Αθλητικό Σωματείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» παρουσιάζει τον Αντώνη ΡΕΜΟ για πρώτη φορά στην ΚΟΖΑΝΗ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 21.30 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

Σας περιμένουμε για να ζήσουμε ένα ακόμη υπέροχο μουσικό ταξίδι και να τραγουδήσουμε μαζί του.

Γ.Αδαμίδης:Στον απόηχο της θητείας του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου

Πριν από τρεισήμισι χρόνια κλήθηκα μαζί με τους συναδέλφους μου, ως εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στη Δυτική Μακεδονία, να υπηρετήσουμε την πρώτη αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Είχαμε ήδη πιστέψει αρκετά σε έναν θεσμό και δεν διστάσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με εκείνους που προσδόκησαν την αποκέντρωση, την ανακατανομή αρμοδιοτήτων, την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των δυνατοτήτων της ελληνικής περιφέρειας.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Από τι κινδυνεύετε ανάλογα με το σωματότυπό σας

Ο σωματότυπος καθορίζεται με βάση το σημείο του σώματος στο οποίο συσσωρεύουμε το περισσότερο λίπος. Εξαρτάται κατά βάση από κληρονομικούς παράγοντες, όμως σημαντικό ρόλο ΠΑΙΖΟΥΝ οι καθημερινές μας συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας.

ΕΟΠΥΥ: Πλαφόν σε διαγνωστικές εξετάσεις

Πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις θέτει ο ΕΟΠΥΥ, ανάλογα με τον πληθυσμό και τις ανάγκες του οργανισμού το προηγούμενο έτος, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ ετησίως για το 2014 και το 2015.

Κοζάνη:Θεατρική παράσταση ”Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πως να ντύσετε έναν ελέφαντα”, 27 & 28 Σεπτεμβρίου

Η παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα», παρουσιάζεται στην Κοζάνης  στα πλαίσια των Λασσανείων στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου.
Η ομάδα «Εν Δυνάμει» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση
 «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» βασισμένη σε μια σειρά από καθημερινές, «ξεχωριστές» ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν.

Με παράλληλες αναθέσεις θα καλυφθούν τα 3.000 κενά καθηγητών

Τη διαβεβαίωση ότι τα βιβλία βρίσκονται ήδη από τον Ιούλιο στα σχολεία έδωσε στους γονείς ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus» της Θεσσαλονίκης.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας την Παρασκευή   22 Αυγούστου 2014  και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , με τα παρακάτω θέματα:

Ανοίγουν 1.310 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο (ΔΕΗ)

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την έκδοση προκηρύξεων κάλυψης 1.310 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Τα σχετικά αιτήματα έχουν ήδη φτάσει στα χέρια του ΑΣΕΠ και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δοθεί η έγκριση για να τρέξουν οι προθεσμίες.

Δωρεά βιβλιοθήκης στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Κοζάνης

Η Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο Φροντιστήριο Μ.Ε. ΣΤΟΧΟΣ για τη βιβλιοθήκη που δώρισε και έστησε στο χώρο του Συλλόγου.

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

6ος Παραλίμνιος Αγώνας Δρόμου Ρυμνίου 15χλμ την Κυριακή 31 Αυγούστου

Ο Μορφωτικός  Αθλητικός  Σύλλογος  Ρυμνίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Κοζάνης  το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης και το Δήμο Σερβίων Βελβεντού,  διοργανώνουν α) λαϊκό ανώμαλο δρόμο 15χλμ και β) περιπατητικό μη αγωνιστικό δρόμο 5χλμ με τους παρακάτω όρους:

Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 7 Αυγούστου τα έργα αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης. Η πλατεία έκλεισε και ο πυρετός των εργασιών ξεκίνησε στο εσωτερικό της ώστε να είναι έτοιμη εντός του 2015.
Ενα έργο που πέρασε από πολλά κύματα καθώς η έναρξη των εργασιών  μετατέθηκε αρκετές φορές.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό της ένοπλης εισόδου 34χρονου στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης

Αίσιο τέλος είχε περιστατικό εισόδου ένοπλου ημεδαπού στα Γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.(Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμών και Εγγυήσεων) Κοζάνης.

Βίντεο με τη στιγμή της παράδοσης στην Αστυνομία του 35χρονου κτηνοτρόφου που εισέβαλε στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης

Δείτε το βίντεο με την παράδοση στην Αστυνομία
 του 35χρονου που εισέβαλε με καραμπίνα
στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης:

Καταγγελία για φόλες σε σκυλιά στην οδό Ολύμπου στην Κοζάνη

Γεια σας ονομαζομαι Χριστινα και μενω στην οδο Ολυμπου(στην λαικη αγορα) θελω να σας ειδοποιησω οτι τα σκυλακια που ειχαμε στην γειτονια πεθαναν λογω φολας και πλεον απο τα πολλα δεν υπαρχει ουτε ενα.

Κοζάνη: Εισβολή ένοπλου κτηνοτρόφου στον Οργανισμό Αποζημιώσεων - Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με αστυνομικούς να έχουν κυκλώσει το κτίριο που βλέπετε!

- Στο σημείο βρίσκεται ο αδερφός του δράστη καθώς και ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας
- Ο δράστης έβγαλε έξω τους υπαλλήλους και απειλεί να αυτοκτονήσει με καραμπίνα
- "Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον κτηνοτρόφο" δήλωσε στο Newsit o Πάρις Κουκουλόπουλος
- Δείτε στο βίντεο τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν την εισβολή του κτηνοτρόφου
- Τι λένε από την Εράτυρα οι συγχωριανοί του ταμπουρωμένου

Τριήμερες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης 22 - 24 Αυγούστου

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην μνήμη του οποίου τιμάται το εξωκλήσι που βρίσκεται στο Πάρκο των Ηπειρωτών, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης διοργανώνει στο παραπάνω χώρο για έβδομη συνεχή χρονιά τριήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 22, 23 και 24 Αυγούστου 2014.

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Τρία λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τα μάτια σας

Δεν είναι καθόλου τυχαία η έκφραση ότι κάτι το προσέχουμε "σαν τα μάτια μας". Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, δεν προσέχουν τα ίδια τους τα μάτια όπως και όσο πρέπει.

Δείτε τα 3 πιο σοβαρά λάθη που κάνετε στην προστασία των ματιών σας:

4ο Party Νεολαίας στη Μηλιά Κοζάνης στις 20 Αυγούστου

Μια ομάδα νέων από τη Μηλιά Κοζάνης με αφορμή το τέλος το καλοκαιριού διοργανώνει ένα νεανικό πάρτυ για διασκέδαση με ζωντανή μουσική από τοπικό συγκρότημα και μετά με DJ.

Μικρή πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή, ανάσα δροσιάς από τη Δευτέρα

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή, ημέρα επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου, μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών.
Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.