Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα θα εορταστεί και φέτος στον Μπούρινο

Για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο, το οποίο βρίσκεται 4 χλμ. από την Τοπική Κοινότητα Χρωμίου του Δήμου Κοζάνης, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 28-9 σε περιοχές της Κοζάνης

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :

Την Κυριακή 28-9-2014 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 07:30 έως 15:00 στις εξής περιοχές:

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE WEEK - Δείτε το πρόγραμμα

Ο Δήμος Κοζάνης (Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος) θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη χρονιά στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVEWEEK 29/09-05/10/2014. Η εβδομάδα αυτή είναι μια νέα Ευρωπαϊκή εκστρατεία (διοργανώνεται για 3η χρονιά) που εστιάζει  στην ενθάρρυνση και τα οφέλη της σωματικής άσκησης για την πρόληψη των σύγχρονων παθήσεων. Όραμα  είναι να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και την σωματική δράση πάνω από 100.000.000 Ευρωπαίοι πολίτες το 2020.

Διοργάνωση 13ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων Κοζάνης

Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης (Σ.Μ.Α.Κ.) διοργανώνει τη 13η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ.
Ο αγώνας θα γίνει στο χώρο στάθμευσης του Δημόσιου ΚΤΕΟ Κοζάνης στη Λευκόβρυση.

Η Σχολή της Κοζάνης και ο ιεροδιάκονος Ευγένιος Βούλγαρης

Δημοσιεύουμε, σε νεοελληνική απόδοση, αποσπάσματα από το βιβλίο του φιλολόγου Παναγιώτη Λιούφη
Ιστορία της Κοζάνης, έκδοση 1924.

Κείμενο: Παναγιώτης Λιούφης
απόδοση στα νέα ελληνικά: Δημήτρης Τζήκας*

Από τη Βεργίνα του 1977 στην Αμφίπολη του 2014

Τι συνέβη την 24η Νοεμβρίου 1977, όταν ο Ανδρόνικος ανακοίνωσε την ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου; 


Ιστορία, πολιτική και επικοινωνία, 
από τη Βεργίνα στην Αμφίπολη.

«Στηριγμένος λοιπόν σε ισχυρές αρχαιολογικές ενδείξεις, νομίζω πως έχω το δικαίωμα να πω ότι ο μεγάλος μακεδονικός τάφος μπορεί να ανήκει στον Φίλιππο Β΄».

Η εκπληκτική παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» στην Κοζάνη

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 
 Αίθουσα Τέχνης,  9:00 μμ.

Θεατρική ομάδα Εν δυνάμει 
Επιθυμία του θεατρικού συνόλου είναι η συμβολή του σε μία Τέχνη (εν προκειμένω θεατρική) που επιδιώκει τη ρήξη με την παραδοσιακή αντίληψη του κοινώς αποδεκτού, μία Τέχνη που συνειδητά απομακρύνεται από τις συμβατικές φόρμες κατανόησης του κοινωνικού συμπλέγματος.

Σ.Ε.Ο. Κοζάνης: Εξόρμηση στα Μετέωρα

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 28.09.2014 εξόρμηση στα μονοπάτια των Μετεώρων.

Θα υπάρξει και ομάδα για αναρρίχηση.

Ώρα αναχώρησης 7:30 π.μ. από το Δημαρχείο

Βροχή παντού – Πέφτει ως και 10 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται τα πρώτα χιόνια στα βουνά, ως 9 μποφόρ στα πελάγη

Τα φαινόμενα που άρχισαν να πλήττουν την Ελλάδα από χθες το απόγευμα και από τα δυτικά και τα βόρεια άρχισαν να επεκτείνονται. Από σήμερα το θερμόμετρο πέφτει ως και 10 βαθμούς. Αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας το πρωί και τη νύχτα θα δείξει κάτω από 10 βαθμούς ενώ αναμένονται και τα πρώτα χιόνια στα βουνά.

«Τέλος» οι συλλήψεις για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Μία βαθειά ανάσα ανακούφισης μπορούν να πάρουν όσοι οφείλουν χρήματα στο Δημόσιο καθώς μπαίνει «φρένο» στις συλλήψεις για τέτοιου είδους οφειλές.
Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, η απαγόρευση συλλήψεων αφορά μόνο όσους έχουν μεν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά δεν προέρχονται από φοροδιαφυγή.

Αδέσμευτη Κίνηση Ιατρών Κοζάνης: «Η εκλογική διαδικασία στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης»

Η οικονομική κρίση και η κυβερνητική επιλογή για την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας, οδήγησε στην πλήρη αποσάρθρωση τις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Δημόσιο: Τι αλλάζει για προσλήψεις, μετατάξεις, γονικές άδειες, προϋπηρεσία

Κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα» που αφορά τις αλλαγές στις προσλήψεις συμβασιούχων, στις διαδικασίες μετάταξης/μεταφοράς υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και στις γονικές άδειες και τις διευκολύνσεις προς γονείς-υπαλλήλους.

Χρωματίστηκαν οι διαβάσεις πεζών, νέες σημάνσεις στην Κοζάνη

Ο επαναχρωματισμός των ήδη υπαρχόντων διαβάσεων αλλά και η δημιουργία νέων σημάνσεων στο οδόστρωμα κατά μήκος οδών της Κοζάνης παίρνει εδώ και λίγες ημέρες «σάρκα και οστά» στην πόλη.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Συμβουλές από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη 25/9/2014 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (25-9-2014) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης για τη στήριξη της εξωστρέφειας στην Π.Ε. Κοζάνης

Tο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης έχοντας ως στόχο τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων- μελών,  που αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει τη συνεργασία του με  το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) για την υλοποίηση  Προγράμματος  Ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜμΕ σε θέματα Εξωστρέφειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού
Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Ξεμπλοκάρει το θέμα της κατασκευής πεζογέφυρας στη Ζάβορδα;

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου 2014
 η Συντονιστική Επιτροπή «για τη σωτηρία της Σκήτης του οσίου Νικάνορα και την αποκατάσταση της κατακλυζόμενης Πεζογέφυρας Ελάτης – Ζάβορδας».

Πώς θα κάνετε την αποτοξίνωση, ρουτίνα;

Επειδή ακόμα και η λέξη «αποτοξίνωση» αποθαρρύνει τους περισσότερους να ασχοληθούν με μια πιο καθαρή και υγιεινή διατροφή, καλό είναι να πάψουμε να την αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι δύσκολο, βασανιστικό και εξαιρετικά στερητικό και να αρχίσουμε να τη βλεπουμε σαν έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής και τίποτα παραπάνω.

Τι μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη σας και πώς να το αντιμετωπίσετε

Η μνήμη μας είναι ένα από τα πιο δυνατά μας όργανα.
Κάποιες καταστάσεις την επηρεάζουν, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Παράγοντες όπως το στρες, κάποια φαρμακευτική αγωγή, ακόμα και οι αϋπνίες, μπορούν να αλλοιώσουν τη μνήμη μας, ωστόσο μπορούμε να την ενισχύσουμε με απλές παρεμβάσεις.

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.
Συγκεκριμένα  τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 από 9:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο Ορυχείο Κυρίου Πεδίου σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο
Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο βαθμός στις Πανελλαδικές, εισιτήριο για μετεγγραφή

Η επίδοση των δεκάδων χιλιάδων δικαιούχων μετεγγραφής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξελίσσεται, κατά πάσα πιθανότητα, σε κρησάρα για το πού ακριβώς θα καταλήξουν.

Εκδήλωση “Ήχοι και εικόνες της Ευρώπης”, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΣΥΓΧΡΟΝΟ, η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης και η MUSIC ART- Νέο Ωδείο Κοζάνης, διοργανώνουν στις 26 Σεπτεμβρίου, επ’ ευκαιρία της «Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (αίθουσα media lab), από τις 18:00 έως τις 21:00, την εκδήλωση:
«ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Οι στατίνες αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Λονδίνο 
Οι στατίνες ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στην επιθεώρηση «The Lancet».
Οι στατίνες, που συνταγογραφούνται για τη θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας, έχουν σχετιστεί και στο παρελθόν με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, χωρίς ωστόσο τα επιστημονικά ευρήματα να είναι σαφή και καταληκτικά.

Kι όμως η Τζέσικα Ράμπιτ ήταν υπαρκτό πρόσωπο! Δείτε την..

Και όμως η καρτούν ηρωίδα της ταινίας «Ποιός παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ», η γνωστή Τζέσικα Ράμπιτ, δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας, αλλά έζησε την δεκαετία του 50. Κοκκινομάλλα, λάγνα, με ονειρικές καμπύλες, φορούσε εφαρμοστά φορέματα με αποκαλυπτική πλάτη, η Τζέσικα Ράμπιτ μπορεί να ήταν μια ηρωίδα καρτούν...

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ ύψους 458,15 ευρώ έως 916,30 ευρώ σε εποχιακά εργαζόμενους.

ΕΕΤΤ: Απενεργοποίηση κλεμμένων κινητών από την Παρασκευή

Η ΕΕΤΤ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι από τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 τίθεται σε ισχύ η υποχρέωση προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity – Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Περισσότεροι από 4 εκπαιδευτικοί στο κύκλωμα παιδοφιλίας

Περισσότεροι από τέσσερις είναι τελικά οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδοφιλίας σύμφωνα με νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε πως θα τεθούν όλοι εκτός εκπαιδευτικού συστήματος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ 12ης ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, καλεί τους συμπολίτες μας Αιμοδότες και μη, να γίνουν Λαμπαδηδρόμοι μεταφέροντας το μήνυμα της Αγάπης και του Αλτρουισμού με την φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών,  το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014.

Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης:Διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ποντοκώμης, την Πέμπτη 25-/09

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό της Τοπικής Κοινότητας ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ, ότι την Πέμπτη 25-09-2014 λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης θα υπάρξει αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης κατά τις ώρες από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ..

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.


Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο «πόλεμος του πανό» και το Βελβεντό…

Στο φύλλο της Τρίτης, 9 Σεπτεμβρίου, μετά τη «συγγνώμη» που ζήτησε από τους υπόλοιπους συνδημότες ο Βελβεντινός πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού Ζήνων Παπαδημητρίου και πριν από τη βιαστική κίνηση των αιρετών του Βελβεντού να αφαιρέσουν τα δυο πανό που υπήρχαν επί χρόνια στο πρώην δημαρχείο και στην κεντρική πλατεία,σημειώναμε στη «Γνώμη»:

Πρόγραμμα 194 εκατομμυρίων ευρώ για 11.116 νέους αγρότες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 194 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ 11.116 ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
642 δικαιούχοι και 11.837.500 Ε το ποσό για τη Δυτική Μακεδονία
 Ενισχύσεις ύψους 194.329.500 ευρώ για μια πενταετία θα λάβουν 11.116 παραγωγοί ως 40 ετών οι οποίοι εντάσσονται στο καινούργιο πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών».

Ντύνεται… γαμπρός ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης!

Μέσα στις επόμενες ημέρες και πιθανότατα στο τέλος
 της εβδομάδας πρόκειται να παντρευτεί ο δήμαρχος
 Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης!

«Ναυαγεί» (;) το έργο ανάπλασης της πλατείας Λασσάνη - Όνειρο ήταν και… πάει και το Βιοκλιματικό Πάρκο Αναψυχής στη ΖΕΠ

Όνειρα ήταν και…πάνε! Ο λόγος για δυο πολύ μεγάλα και σημαντικά έργα του Δήμου Κοζάνης, τα οποία, αν και είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, τελικά φαίνεται πως απεντάσσονται!

Η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης ευχαριστεί το Σύνδεσμο Υδραυλικών Ν. Κοζάνης «Ο ΗΛΙΟΣ»

Οι μαθητές του Ελεύθερου Σχολείου και οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης θα ήθελαν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Κοζάνης «Ο ΗΛΙΟΣ» για την υδραυλική εγκατάσταση και τη δωρεά των σωμάτων θέρμανσης και άλλων υδραυλικών υλικών του νέου κτιρίου, αλλά και την αμέριστη στήριξη τους καθ’ όλη τη διάρκεια των συνολικών εργασιών.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκλονίζει γράμμα καθηγητή που αυτοκτόνησε

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής από τη Σάμο έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου.

Νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων

Στις προτεραιότητας της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 εντάσσεται η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και η ενίσχυση των νοικοκυριών σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με έγγραφο της γενικής γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ, που διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Πάρι Μουτσινά για την επανεκκίνηση του κλάδου της οικοδομής.

Έτσι ήταν η Αμφίπολη κατά την αρχαιότητα

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει με προσομοίωση την περιοχή της Αμφίπολης αλλά και το ταφικό μνημείο στον τύμβο Καστά με την μορφή που είχαν κατά την αρχαιότητα.

Η κατώτατη σύνταξη για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015

Kατώτατη σύνταξη στα 392,70 ευρώ  χαμηλότερη από τα 360 ευρώ η βασική σύνταξη και μειώσεις σε όλες τις νέες συντάξεις, φέρνει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους και όσες πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2015 και μετά.

Λεκανοπέδιο Εορδαίας: Ρύπανση από αέρος και από εδάφους…

Και για να ακριβολογούμε, από τη μία τα φουγάρα και η τέφρα του ΑΗΣ Ποντοκώμης και από την άλλη τα δεκάδες διάσπαρτα σκουπίδια κατά μήκος -αλλά κυρίαρχα- στα πάρκινγκ της εθνικής οδού Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, συνθέτουν το “παζλ” της καθημερινότητας στην περιοχή…

Παραλύει ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας την Τρίτη λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η εν λόγω κινητοποίηση αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία -αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Digea: Το 4ο switch off φέρνει την 5η αναβολή στη DIGEA και στη Δυτική Μακεδονία

H νέα αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης είναι πλέον γεγονός. Το 4ο κατά σειρά switch off στην Κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, προβλέπεται να γίνει στις 31 Οκτωβρίου.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 24/9

Σε συνεδρίαση την Τετάρτη 24/9/2014 και ώρα 12:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέμα:

Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στην 30η Έμπορο-βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση στην Κοζάνη

Στα πλαίσια της  30ης Έμπορο-βιοτεχνικής & Γεωργικής  Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας , προσκαλούμε τα παιδιά Νηπιαγωγείου της περιοχής, να συμμετέχουν στην εκδήλωση «Οι μικροί μας Μάγειροι», τη Δευτέρα 22/09/2014 και ώρα 16:00.

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα τεχνική «ακυρώνει» τα αυτοάνοσα νοσήματα

Οι ερευνητές ανακάλυψαν μια μέθοδο με την οποία μπορούν να αναστρέψουν την εξέλιξη των αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και ο διαβήτης, επαναπρογραμματίζοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.