Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Προχωρά το έργο ανακατασκευής της πλατείας και του πεζόδρομου στο κέντρο της Κοζάνης

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μέσα στις προβλεπόμενες από την σύμβαση ημερομηνίες προχωρά το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και του πεζόδρομου Κοζάνης. Στο χώρο της πλατείας ολοκληρώνονται εργασίες αναφορικά με τα μπετόν. Στον πεζόδρομο έγινε η αποξήλωση των πλακών και τα συνεργία δουλεύουν ανελλιπώς τοποθετώντας τα υπόγεια  δίκτυα ηλεκτροδότησης.
Οι εργασίες τοποθέτησης των καλωδίων της ΔΕΗ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, τέσσερες μέρες πριν την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κώστας Δεσποτίδης ζητά την κατανόηση των καταστηματαρχών και το κόσμου για το πρόβλημα που δημιουργείται με τις εργασίες στον πεζόδρομο. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να μην χαθεί ούτε μια μέρα αναφορικά με τις εργασίες στο έργο γιατί «οι χρόνοι πιέζουν». Ήδη σε συνεργασία του Δήμου με τον εργολάβο  προετοιμάζεται η διαδικασία για να ριχτεί μπετόν  και να δουν οι απαιτούμενες κλίσεις στον πεζόδρομο ώστε να ακολουθήσουν οι επόμενες εργασίες όπως της πλακόστρωσης. Προβλέπεται να μπουν αντιολισθητικές  πλάκες γρανίτη αντίστοιχες μ’ αυτές που θα στρωθούν στην πλατεία. Ο κ. Δεσποτίδης μας τόνισε επίσης ότι την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΕΗ στον κεντρικό πεζόδρομο έχει ολοκληρωθεί μια δύσκολη φάση του έργου της κατασκευής των υπόγειων δικτύων τηλεθέρμανσης, ΟΤΕ και ΔΕΗ και συνεχίζεται απρόσκοπτα και μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα κατασκευής η ολοκλήρωση της εργολαβίας.



Οι πλάκες ξηλώθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης.Ο εργολάβος συνεχίζει και θα ολοκληρώσει στις 8 Φλεβάρη, την υπογείωση των καλωδίων ηλεκτροδότησης ( 4 μέρες πριν την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων). Το διάστημα αυτό ο εργολάβος θα προβεί στην επίστρωση μπετόν για να δώσει τις απαιτούμενες κλίσεις στον πεζόδρομο.Θα ακολουθήσει (μετά τις απόκριες) τοποθέτηση πλακών γρανίτη οι οποίες θα είναι αντιολισθητικές και θα συνάδουν με την όλη αισθητική της κεντρικής πλατείας. Μην ζοριζόσαστε λοιπόν από τις λάσπες και τα συνεργεία του εργολάβου στον κεντρικό πεζόδρομο! Το έργο προχωρά!

Με τη  ολοκλήρωση των εργασιών υπογείωσης των καλωδίων ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στον κεντρικό πεζόδρομο ολοκληρώνεται μια δύσκολη φάση του έργου της κατασκευής των υπόγειων δικτύων τηλεθέρμανσης, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Αυτό  μας επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης με αφορμή κάποιες οχλήσεις περιοίκων... Το έργο σε πλατεία και  πεζόδρομο συνεχίζεται απρόσκοπτα και μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του, σημείωσε ο κ. Αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να μην χαθεί ούτε μια μέρα αναφορικά με  τις εργασίες στο έργο γιατί «οι χρόνοι πιέζουν».



tharos.gr

2 σχόλια:

  1. Αντί για τον παλαιό σχιστόλιθο, γρανίτης λοιπόν στον πεζόδρομο. Γιατί άραγε ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που τα λέμε ήθελε μια ανανέωση το ιστορικό κέντρο.
      Αναμένουμε το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή