Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κυριακάτικες Επαφές – Σινεμά Δευτέρα βράδυ

O Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, μετά το «ζεστό» καλωσόρισμα του νέου χρόνου, σας απευθύνει δύο προσκλήσεις με χρονολογική σειρά για δύο διαφορετικές αλλά τόσο ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Η μία έχει να κάνει με την έναρξη για το 2015 των «Κυριακάτικων Επαφών»,την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα με θέμα:

«Κατάθλιψη»
μια φυλακή που είσαι συγχρόνως ο φυλακισμένος που υποφέρει
κι ο απάνθρωπος φύλακας
Dorothy Rowe,
Αυστραλέζα ψυχολόγος και συγγραφέας

Εισηγείται και αναλύει  η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Βαμβακά, και ακολουθεί συζήτηση με καφέ ή τσάι σε κλίμα που μόνο το φιλόξενο Στέκι μπορεί να προσφέρει.

Στο Στέκι του Συλλόγου (Γ. Αγόρα 6) Τηλ. επικοινωνίας: 6945292521


«Η πρώτη σελίδα»

Η δεύτερη πρόταση απευθύνεται στους Σινεφίλ.
Πρώτη κινηματογραφική προβολή για το 2015, η εξαίρετη, πανέξυπνη κωμωδία του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Μπίλυ Γουάιλντερ «Πρώτη σελίδα» παραγωγής 1974 με τους ανεπανάληπτους Τζακ Λέμον και Γουόλτερ Ματάου.

Το 1929 ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της «Chicago Examiner» Χίλντι Τζόνσον
αποφασίζει να παραιτηθεί από την εφημερίδα για να παντρευτεί.
Την τελευταία του ημέρα ο πονηρός εκδότης τον δελεάζει με ένα καυτό ρεπορτάζ, την εκτέλεση ενός μελλοθάνατου, κι εκείνος αποφασίζει να την καλύψει.
Βασισμένο σε θεατρικό των Μπεν Χεκτ και Τσαρλς ΜακΆρθουρ, το οποίο έχει γνωρίσει άλλες τρεις κινηματογραφικές μεταφορές, ένα all time classic με ιδανικό τάιμινγκ, ευφυέστατους διαλόγους, μια περίτεχνα ψιλοδουλεμένη πλοκή κι ένα ανεπανάληπτο πρωταγωνιστικό ντουέτο. Ταυτόχρονα, μια αξεπέραστη σάτιρα στον πυρετό της αποκλειστικότητας, στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Αυτή τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 το βράδυ στην επάνω αίθουσα
του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας και στις δύο προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου