Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Σύσκεψη Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Κοζάνης

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης, Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Βαλαή, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο Κοζάνης, ο σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων τα οποία θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η σύσκεψη αφορούσε τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που θα διαθέσει ο Δήμος Κοζάνης κατά την προεκλογική περίοδο, σε πολιτικά κόμμα, συνασπισμούς κομμάτων για την προβολή τους. Ως χώροι προβολής ορίστηκαν αυτοί που ίσχυσαν και στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή η τοποθέτηση ενός ταμπλό από κάθε κόμμα στον κεντρικό πεζόδρομο, όπως και στην πλατεία Γιολδάση, Σκ'ρκα, Αλώνα, Αριστοτέλους. Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται να τοποθετηθούν ταμπλό στις πλατείες κάθε δημοτικής ενότητας και τοπικών κοινοτήτων.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να παραβρεθούν εκπρόσωποι των κομμάτων και των συνδυασμών που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τους οποίους συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εξής κομμάτων: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΑΟΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και του ΚΚΕ (Μ-Λ).

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλαής "θα ακολουθηθεί η ίδια μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στις εκλογές του 2012 και του 2014. Η διάθεση του δήμου είναι να κατανείμει τους χώρους ισομερώς. Να δώσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους και όλα τα κόμματα να εκπροσωπηθούν σε ίσους όρους.


Ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

Τοποθέτηση ενός ταμπλό (έως 1,5μ. Χ 2μ. ) για κάθε κόμμα ή κάθε συνδυασμό στον κεντρικό πεζόδρομο, δίπλα στο καμπαναριό, καθώς και την τοποθέτηση ενός τραπεζιού έμπροσθεν του ταμπλό για τη διανομή έντυπου υλικού.
Τοποθέτηση ενός ταμπλό (έως 1,5μ. Χ 2μ. ) για κάθε κόμμα ή κάθε συνδυασμό στις πλατείες Λασσάνη, Αλώνια , Σκ΄ρκα, Παύλου Μελά (Γιολδάση), Αριστοτέλους.
Τοποθέτηση ενός ταμπλό για κάθε κόμμα ή συνδυασμό στις πλατείες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Το πρακτικό της διακομματικής επιτροπής, που υπογράφτηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, είναι υποχρεωτικό για το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συγκληθεί αμέσως για την επικύρωσή του.


prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου