Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

"Ζούσαν": Η παράσταση του Μανώλη Μαρκόπουλου για την Αποκριά 2015 - Η ρωσίδα, το...γηροκομείο και οι λίρες στη νέα θεατρική παράσταση της "Τσιτσιούλας"

ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ "ΟΛΥΜΠΙΟΝ"

Το θεατρικό έργο “Ζούσαν” στο Κοζανίτικο ιδίωμα θα παρουσιαστεί
 αυτή την αποκριά στον Κινηματοθέατρο "Ολύμπιον", με τον Μανώλη Μαρκόπουλο από τις 16 ως τις 21 Φεβρουαρίου!

Η αγαπημένη στο κοζανίτικο κοινό "Τσιτσιούλα" παρουσιάσει για μια ακόμη χρονιά στα πλαίσια της Αποκριάς, μια σπαρταριστή κωμωδία.
Η παράσταση εκτυλίσσεται σε ένα γηροκομείο, εκεί όπου μια ρωσίδα φέρνει τα πάνω - κάτω!
Ο θυμόσοφος λαός πάντα έχει το γνώθι σε’ αυτόν και λέει αλήθειες .. Έτσι και στο φετινό έργο που εξελίσσεται σε ένα γηροκομείο δημιουργούνται σπαρταριστές φάσεις από τους γέροντες με αποκορύφωμα το κάλεσμα μιας ρωσίδας για να τους χορέψει γύρω- γύρω από το σωλήνα. Βέβαια η ρωσίδα δεν είναι άλλη από την Τσιτσούλα που μεταμφιέζεται για να μπορέσει να ξεγελάσει τους γέρους για να πάρει τις λίρες τους και να κάνει την πολυπόθητη επέκταση στο γηροκομείο..

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Μαρκόπουλος:
"Η παράσταση είναι στο κοζανίτικο ιδίωμα και εκτυλίσσεται σε ένα γηροκομείο στο οποίο διευθύντρια είναι η Τσιτσιούλα. Όμως, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, αφού οι γέροι δεν της δίνουν τις λίρες που έχουν κρυμμένες, για να κάνει την επέκταση που χρειάζεται στο νοσοκομείο. Όταν οι γέροι ψάχνουν μια ρωσίδα να τους χορέψει, αποφασίζει η ίδια να ντυθεί ώστε να τους αποπλανήσει και να πετύχει τον σκοπό της".

Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία, στην οποία συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί μέλη του συλλόγου και μη. Ο Μανώλης Μαρκόπουλος έχει πάνω από 30 χρόνια ενεργής συμμετοχής στην Κοζανίτικη Αποκριά, δίνοντας και παίρνοντας πολλά από τον κόσμο.

Το έργο θα παιχθεί στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον από τις 16 ως 21 Φεβρουαρίου κάθε μέρα στις 9.30 το βράδυ εκτός Σαββάτου που η παράσταση θα αρχίσει στις 7.30 το απόγευμα. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.
Μέρος των εσόδων θα δοθεί στα συσσίτια του δήμου Κοζάνης.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου