Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σεξ και σχέση στα 60 – Πόσο διαφορετική είναι η γενιά των boomers;

Τα πράγματα τριγύρω μας αλλάζουν, αλλά οι γυναίκες ποτέ. Και κάποιες θέλουν μέχρι και σήμερα τον παλιό καλό και ρομαντικό τρόπο αντιμετώπισης.

Πώς είναι αλήθεια τα ραντεβού και οι σεξουαλικές επαφές
 μετά τα 55 ;

Εάν διαβάζεις αρκετή ξένη αρθρογραφία και δεις της Αμερικής, σίγουρα θα έχεις ακούσει τουλάχιστον μια φορά των όρο ‘‘boomers’’ ή ακόμη και ‘‘baby-boomers’’. Αν και το δεύτερο περιγράφει μια συγκεκριμένη γενιά (συγκεκριμένα εκείνη των 50’s) το πρώτο περιγράφει τη γενιά που βρίσκεται στα 55 με 60 και αντιλαμβάνεται τις σχέσεις και το σεξ με διαφορετικό τρόπο. Ή μήπως όχι;

Κάποιοι συνεχίζουν και κρατούν την παράδοση όπως συνέβαινε στα 60’s, όπου το σεξ ήταν απλό και σπανίως υποδήλωνε πράγματα. Μάλιστα ο άντρας boomer (δηλαδή ο 60αρης), είναι της παλιάς καλής σχολής που δεν διστάζει να αφήσει μια γυναίκα, ακόμη και αν δεν την έχει ρίξει πρώτα στο κρεβάτι. Αναγνωρίζουν επίσης ότι σε μια boomer γυναίκα που βρίσκεται στα ίδια όρια ηλικίας, το πρώτο ραντεβού δεν συνεπάγεται και σεξ. Τα πράγματα κρατούνται παραδοσιακά, όπως θα έκανες στα προσωπικά του και ο Φρανκ Σινάτρα. Αν και αρκετά άτακτος τύπος.

Ωστόσο οι γυναίκες εκείνης της περιόδου, είναι τελείως διαφορετικές στα μάτια των Αμερικάνων. Δεν έχουν σχέση με την Πάρις Χίλτον ή την Λίντσεϊ Λόχαν, ούτε επρόκειτο να μετατραπούν σαν αυτές ακόμα και στα 60 τους. Οι γυναίκες αυτές χαίρουν σε μεγάλη εκτίμηση από το σύνολο. Είναι οι γυναίκες που ανάθρεψαν τη Χρυσή Γενιά της Αμερικής, που βοήθησαν τη χώρα τους να κερδίσει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που πάλεψαν για τα δικαιώματα τους, που έμειναν πιστές στα σπίτια τους σαν εναλλακτικές Πηνελόπες μέχρι να μπουν οι Ρώσοι στο Βερολίνο. Αυτή η γυναίκα, δεν πέφτει εύκολα στο κρεβάτι όπως τα νεώτερα κορίτσια της εποχής. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, όπως είναι και αποδεδειγμένο, όταν το σεξ ξεκινάει νωρίς σε μια σχέση, καταναλώνει όλη την ενέργεια της, με αποτέλεσμα η επαφή αυτή να τελειώνει μερικούς μήνες αργότερα όπου και έχει αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας του ενός στον άλλο. Η γυναίκα 60’s, κυριολεκτικά και μεταφορικά, δεν επιζητεί τέτοιες επαφές, αλλά σεβασμό.

Δεν είναι δύσκολο για τους άντρες που δεν γνωρίζουν (ή δεν θέλουν να γνωρίζουν) τις συνήθειες αυτών των γυναικών. Την αντίδραση και τον τρόπο ζωής τους, τον έχουμε δει μέσα στην Ελλάδα μέσα από βιβλία, ντοκιμαντέρ καις κυρίως ταινίες, που περιγράφουν έναν διαφορετικό τρόπο επαφής ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Αν και πολλοί άντρες της ίδιας ηλικίας επιμένουν μέχρι και σήμερα ότι το σεξ είναι φυσιολογικό και προέκταση της σχέσης, η γυναίκα boomer δεν θα δώσει ποτέ τον εαυτό της σε κάποιον εάν δεν αισθανθεί έτοιμη. Όταν δε το κάνει, το casual sex είναι ίσως το πιο πιθανό που πρόκειται να αντικρύσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η πλειοψηφία των γυναικών αυτών ,δεν κάνει σεξ αλλά έρωτα.

Το να γνωρίζεις μια γυναίκα των 60 είναι σαν να ξεκινάς την ζωή σου από την αρχή. Αν και είναι λογικό για έναν άντρα που μόλις την έχει γνωρίσει να θέλει να γίνει άμεσα ενεργητικά σεξουαλικός, η συγκεκριμένη γυναίκα θέλει τον χρόνο της, το tempo της και τα συναισθήματα που πιθανώς να την ξαναξυπνήσουν ένα καινούργιο έρωτα.

Βαρέτο; Είναι μοναδικά ιδιαίτερο για μια γυναίκα να ξέρει να αγαπά ακόμη και στα 60 της χρόνια και να αντιμετωπίζει έναν άγνωστο, ακόμη και 60αρη, σαν τη πρώτη αγάπη που περίμενε χρόνια…



koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου