Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

BBC: Γιατί ο Βαρουφάκης έκανε αναφορά στους Ναζί στο Βερολίνο

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Γιάννη Βαρουφάκη στους Ναζί, στις κοινές δηλώσεις του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως σχολιάζει το BBC.
Το βρετανικό BBC φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση δημοσίευμα με τίτλο «Γιατί ο Βαρουφάκης έκανε αναφορά στους Ναζί στο Βερολίνο», και όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, αυτός είναι ο τρόπος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να πείσει τη γερμανική κυβέρνηση να μην επιμείνει στην πολιτική λιτότητας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης «μίλησε ανοιχτά για ένα θέμα που πολλοί έμπειροι πολιτικοί θα δίσταζαν να το κάνουν» προσθέτει.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα «οι Έλληνες θεωρούν ότι η ανάδειξη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, είναι η πιο ζοφερή ίσως επίπτωση της οικονομικής κρίσης στη χώρα».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Mark Lowen, το μήνυμα του Βαρουφάκη προς τη γερμανική κυβέρνηση ήταν: Εάν επιμείνετε στις απαιτήσεις σας για λιτότητα και νέες περικοπές ο εφιάλτης (των Ναζί) που αντιμετωπίσατε και εσείς, θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα».

Ξεχωριστή αναφορά κάνει το δημοσίευμα του BBC στον Μανώλη Γλέζο, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «πιο επίμονο συνήγορο του ΣΥΡΙΖΑ» επί του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων. «Ο 91χρονος πολιτικός είναι είδωλο για το ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο αρθρογράφος.

«Οι ελληνογερμανικές σχέσεις ποτέ δεν ήταν εύκολες και η οικονομική κρίση άνοιξε και πάλι παλιές πληγές» επισημαίνει το BBC και καταλήγει:

«Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, φαίνεται τώρα πανέτοιμη να πατήσει τη Γερμανία εκεί που πονάει».



enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου