Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα το δικαστήριο για την απαλλοτρίωση της Ποντοκώμης - Καθορίζεται η τιμή μονάδος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ:"ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ"
Την πρόθεση του δήμου Κοζάνης να υπερασπιστεί τη δημοτική περιουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξέφρασε ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφορικά με το δικαστήριο που θα γίνει σήμερα στην Κοζάνη, για τον
 καθορισμό της τιμής μονάδος για την απαλλοτρίωση της Ποντοκώμης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Ιωαννίδης: "Σήμερα θα γίνει το δικαστήριο στο Εφετείο Κοζάνης, όπου θα γίνει ο καθορισμός τιμής μονάδος για την απαλλοτρίωση της Ποντοκώμης.
 Μετά από κάποιο διάστημα θα υπάρξει και η απόφαση. ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά δικαστηρίων που θα έχουμε το επόμενο διάστημα, που θα αφορούν αυτή την εξέλιξη. Ο δήμος θα υπερασπιστεί στο δικαστήριο τη δημοτική περιουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ούτως ώστε να κερδίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να χτίσει τις υποδομές στη νέα Ποντοκώμη".
Μετά το αποτέλεσμα του δικαστηρίου η ΔΕΗ θα πρέπει να δώσει τα χρήματα εντός 18 μηνών. "Ευελπιστούμε, θέλουμε και πιστεύουμε ότι αυτό είναι δίκαιο, το δικαστήριο να βγάλει τιμές που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Ποντοκώμης να χτίσουν ένα νέο χωριό και να έχουν τη δυνατότητα να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Και βέβαια, στο δήμο να φτιάξει τις υποδομές. Δεν είναι τόσο απλό να ξαναφτιάξεις ένα χωριό, τα χωριά δεν μεταφέρονται τα χωριά με "μαγικό" τρόπο, σε κάθε περίπτωση όμως ο Δήμος Κοζάνης θα πρέπει να είναι έτοιμος να συμβάλει ώστε να χτιστεί η νέα Ποντοκώμη, ώστε να μοιάζει κατά το δυνατόν περισσότερο με την παλιά Ποντοκώμη" σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κοζάνης.

Το δικαστήριο αφορά όλο τον οικισμό της Ποντοκώμης, καθώς και όλες τις δημοτικές εκτάσεις, υποδομές, πλατείες, δίκτυα, κοινόχρηστους χώρους, σχολεία, δημοτικό κατάστημα, δέντρα, πράσινο κ.λπ. Έχει γίνει λεπτομερέστατη καταγραφή, πιστοποίηση της περιουσίας από πλευράς Δήμου Κοζάνης, ενώ το δικαστήριο με τη σειρά του θα προσδιορίσει την τιμή μονάδος για τους δικαιούχους (για κάθε οικόπεδο, ακίνητο κ.λπ.). Ο Δήμος εκφράζει την ελπίδα του ότι το δικαστήριο θα ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων ώστε να μην τραβήξει σε πολύ μια χρονοβόρα διαδικασία...


prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου