Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής

Σημαντική θα είναι η επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής. Αιτία, όπως αναφέρει  ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, είναι η μεταφορά πολικών αερίων μαζών στην περιοχή μας και συνεχίζει: “Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας από το απόγευμα της Κυριακής θα είναι η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, η επικράτηση από τη Δευτέρα πολύ θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές”

Από πλευράς χιονοπτώσεων η βόρεια Ελλάδα φαίνεται να επηρεάζεται από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Την Τρίτη αναμένεται ισχυρός παγετός, με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές στα βορειοδυτικά ακόμα και -15 βαθμούς.

 Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατ. Στερεάς αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ανατ. Πελοποννήσου από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τις νυχτερινές ώρες. Αρχικά θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλία και βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα.

Από το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στις Κυκλάδες αλλά και στην Κρήτη.


Λιγότερο θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα.

 Για την Αττική τα περισσότερα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι αργά τη νύχτα. Τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένονται στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού. Χιονοπτώσεις όμως θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη την Αττική. Από την Τρίτη τα χιόνια θα περιοριστούν σημαντικά. Το κρύο όμως θα είναι τσουχτερό , το θερμόμετρο δε θα ξεπερνά στο κέντρο της πόλης τους 5 βαθμούς με τους βοριάδες να φτάνουν στον Ευβοϊκό και τα 9 μποφόρ. Το θερμόμετρο στην Αττική θα περάσει τους 10 βαθμούς ξανά μόλις την Παρασκευή.



real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου