Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Νέα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κοζάνης - Δείτε όλα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν!

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στα προγράμματα
Δια Βίου Μάθησης που έχουν προκηρυχθεί από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης, για την εαρινή εκπαιδευτική περίοδο Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2015.

Τα νέα προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει και υλοποιούνται, προσφέρουν προγράμματα εθνικής αλλά και τοπικής εμβέλειας σε γνωστικά αντικείμενα προσφέροντας κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες στους ενήλικες που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Στην παρουσίαση των προγραμμάτων τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, προχώρησε χθες στο δημαρχείο Κοζάνης ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος και οι υπεύθυνες λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Στυλιανή Θεοχάρη και Νίκη Τζικανούλα. Τα προγράμματα, όπως τονίστηκε, προσφέρουν νέες δεξιότητες στους καταρτιζόμενους, συμβάλλουν στην κοινωνικοποίησή τους και ενισχύουν το βιογραφικό τους. Να σημειωθεί πως στα προγράμματα του Κέντρου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης έχουν συμμετάσχουν μέχρι στιγμής 1700 εκπαιδευόμενοι από τα 85 ενεργά τμήματα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας κ. Θεοχάρη, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2013 και η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Ήδη μέσα σε λίγες ημέρες από την ανακοίνωση των φετινών προγραμμάτων έχουν κατατεθεί περισσότερες από 300 αιτήσεις ενδιαφερομένων. Στους στόχους του προγράμματος που είναι η εκπαίδευση ενηλίκων αναφέρθηκε από την πλευρά της η Υπεύθυνη Οργάνωσης Νίκη Τζικανούλα, σημειώνοντας πως "πλέον λειτουργούμε σε επίπεδο δήμου, ο οποίος αποφασίζει στα εκπαιδευτικά προγράμματα που λειτουργούν στις περιοχή του, έχοντας διερευνήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες".

"Το Κέντρο Δια βίου Μάθησης είναι μια βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων, υλοποιώντας στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων κατόπιν διερεύνησης των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε περιοχής, μετά από διαβούλευση, για τις ανάγκες τοπικής Κοινωνίας", τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και καταλήγοντας πως "υπάρχουν σημαντικοί πόροι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της περιοχής να αναβαθμίσουν το μορφωτικό τους αντικείμενο και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας".

Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Κουτσοσίμο, είναι "η καλύτερη ενημέρωση και γνώση γύρω από γνωστικά αντικείμενα μου μπορούν να βελτιώσουν τις γνώσεις των ενηλίκων συμπολιτών μας", σημειώνοντας πως στόχος είναι το επόμενο διάστημα εκτός από τη θεωρητική ενημέρωση να ενταχθεί και η πρακτική στους επωφελούμενους.

Να σημειωθεί πως τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες σε σχολεία της περιοχής (συνήθως δύο ημέρες της εβδομάδας από δύο με τρεις ώρες).

 Τα τμήματα που λειτουργούν:

1.Προγράμματα εθνικής εμβέλειας:

Θεματικά Πεδία
Κωδ. Προγραμ.
Τίτλοι Προγραμμάτων
Ώρες
  1. Ποιότητα Ζωής- Περιβάλλον
2.4
Οικολογικές λύσεις για το σπίτι
25
2.9
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
25
2.11
Υγιεινή και Ασφάλεια τροφίμων
15
  1. Νέες Τεχνολογίες
3.4
Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή
25
  1. Γλώσσα και Επικοινωνία
4.9
Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.13
Βασικά Αγγλικά Α1
50
4.14
Βασικά Αγγλικά Α2
50
  1. Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
5.1
Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

25
  1. 5
Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων
25
  1. 6
Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας
25
  1. Πολιτισμός και Τέχνη
6.8
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
50

2. Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας:

Κωδ. Προγραμ.
Τίτλοι Προγραμμάτων
Ώρες
  1. 13
Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες
25
  1. 18
Χρήση ελεύθερου λογισμικού
25
  1. 20
Οικιακή Παραγωγή Οίνου, ποτών και ηδύποτων
30
  1. 30
Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία
25
  1. 31
Εθελοντισμός και κοινωνική δράση
25
  1. 34
Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη λογοτεχνίας
25
  1. 36
Προληπτική ιατρική για την Τρίτη Ηλικία
25
  1. 39
Ανακύκλωση και κομποστοποίηση
25
  1. 44
Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος
50
  1. 53
Λαογραφία του τόπου
25
  1. 56
Χρηματοδοτικά προγράμματα/εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες
10
  1. 57
Μανιτάρια: Από το δάσος στην κουζίνα
25
  1. 59
Εργαστήρι πηλιορείτικου ρυθμού πλεξίματος και ασπροκεντήματος
50
  1. 63
Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση
12

Τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης απευθύνονται σε ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητο να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες είναι:

α) αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (χορηγείται από την υπηρεσία)

β) φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Για την ένταξη των εκπαιδευομένων στα τμήματα μάθησης τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ενώ στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής έως την Παρασκευή 13/02/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 έως 14:00 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα 16:30 έως 18:30 να επισκέπτονται το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης, που βρίσκεται στη διεύθυνση Αργυροκάστρου 13, ή να επικοινωνούν με τις υπεύθυνες κα. Στυλιανή Θεοχάρη, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας και κα. Νίκη Τζικανούλα, Υπεύθυνη Οργάνωσης στο τηλέφωνο: 2461039188 ή ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kdvm@kozanh.gr.


Πρωϊνός λόγος
prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου