Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Επιδείνωση του καιρού: πολικό ψύχος και ισχυροί άνεμοι

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού.Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιεί πως από τα δυτικά και βόρεια έρχονται πολικές θερμοκρασίας, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου και βοριάδες που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 2 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 11 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Από το μεσημέρι θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις φτάνοντας και τα 11 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά από το μεσημέρι και μετά σταδιακά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αττική
Νεφώσεις με βροχές και χιόνια, αρχικά στα ορεινά και από το μεσημέρι και μετά και μέσα στην πόλη, περιμένουμε στην Αττική.
Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με ενίσχυση από το μεσημέρι και μετά σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες σταδιακά θα σταματήσουν, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το απόγευμα θυελλώδεις.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 10/2/2015

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές-ημιορεινές, αλλά ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.


Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 11/2/2015

Ο καιρός στα δυτικά γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη νησιωτική χώρα και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 12/2/2015

Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ωστόσο θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 13/2/2015

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στην ανατολική χώρα θα είναι τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, ανατολικά και 4 με 6 και στο Αιγαίο την Παρασκευή τοπικού 7 μποφόρ.
Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία. Παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.


Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου