Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη για τα νιτρικά στα υπόγεια ύδατα της Δυτικής Μακεδονίας! Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι υψηλές συγκεντρώσεις

- Ιωαννίδης: "Βόμβα στα θεμέλια της περιοχής μας"

Το πολύ σημαντικό θέμα της αυξημένης συγκέντρωσης νιτρικών στα υπόγεια ύδατα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα συζητηθεί στην ΠΕΔ την Πέμπτη, μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου Κοζάνης και προέδρου της επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, περιβάλλοντος και Χωροταξίας Λευτέρη Ιωαννίδη.

Στη σύσκεψη καλέστηκαν και αναμένεται να συμμετάσχουν εκτός από το προεδρείο και τα μέλη της ΠΕΔ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής, όπως είναι το ΚΕΠΕ, το ΤΕΙ,, το ΙΓΜΕ, η περιφέρεια, ΓΕΩΤΕΕ, οι Δήμοι κ.α..

Ειδικότερα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης "είχαμε αναλάβει μια πρωτοβουλία και φέραμε το θέμα για συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ, όπου εκεί εκφράστηκε ένας κοινός προβληματισμός μέσω των δήμων. Αποφασίστηκε τότε μέσω της επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης της οποίας είμαι πρόεδρος να αναλάβει μια πρωτοβουλία και να συντονίσει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων".

Όπως προσέθεσε ο δήμαρχος Κοζάνης πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση και να ληφθούν οι δράσεις για την επίλυση του προβλήματος γιατί "μολύνονται τα υπόγεια ύδατα της Δυτικής Μακεδονίας και αν δεν τα προστατέψουμε τώρα θα είναι μια βόμβα στα θεμέλια της περιοχής που πρέπει να την προλάβουμε". Το πρόβλημα είναι διαπιστωμένο και με βάση την καταγραφή, οι συγκεντρώσεις νιτρικών παρουσιάζουν αύξηση χρόνο με τον χρόνο.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 στα γραφεία της ΠΕΔ (3ος όροφος ΑΝΚΟ).


prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου