Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πρόγνωση καιρού 10 Μαρτίου: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, κρύο σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 10 Μαρτίου. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Τρίτη 10 Μαρτίου στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 10 Μαρτίου:

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1100μ). Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 500μ). Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο την Τρίτη 10 Μαρτίου θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 600μ). Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα άστατος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια τοπικά αυξημένες οπού θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι υπερβολικές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υπερχείλισης ποταμών σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου η κακοκαιρία υποχωρεί σταδιακά. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, καθώς επίσης και φαινόμενα πλημμύρας σε γεωργικές εκτάσεις.

Στη Ροδόπη, εξαιτίας της υπερχείλισης των υδάτων, έκλεισαν οι διαβάσεις: Ηφαίστου (περιοχή Μεσοχωρίου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκό), Ιμέρου (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τρελοχείμαρρος (περιοχή Κάλχα), Λίσσος (περιοχή Ποντικόρεμα), Έβρινου (περιοχή Ιασίου), Αετοκορυφή (περιοχή Διώνης) και Λοφαρίου (περιοχή Στρύμης).

Επίσης, από την υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ, έχει διακοπεί η σιδηροδρομική συγκοινωνία από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέχρι στιγμής, τα συνεργεία χρειάστηκε να επέμβουν σε 46 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, καθώς και σε τρεις κοπές δέντρων.

Στο νομό Σερρών, μεγάλες αγροτικές εκτάσεις έχουν κατακλυστεί από νερά, από το Παραλίμνιο του Δήμου Εμμανούηλ Παππά μέχρι την Παλαιοκώμη του Δήμου Αμφίπολης, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα, ενώ λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Τριπόταμου στην Ημαθία, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε δύο ανώνυμες δημοτικές οδούς, μεταξύ Βέροιας – Λαζοχωρίου και Μακροχωρίου – Ταγαροχωρίου.

Στο Κιλκίς εξαιτίας υπερχείλισης στη διάβαση του ποταμού Γαλλικού, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μανδρών – Γαλλικού, όπως επίσης και στην επαρχιακή οδό Αγίου Παύλου – Ν.Γωνιάς Χαλκιδικής, στο 5ο χλμ, λόγω υπερχείλισης παρακείμενου ρεύματος.

Προβλήματα παρατηρούνται εξάλλου, από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στα ορεινά της Πέλλας, της Ημαθίας, της Καρδίτσας, του Κιλκίς και της Ροδόπης. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας Πέλλας, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό, μέσω Άρνισσας, από το 11ο έως το 25ο χλμ.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες την Τρίτη 10 Μαρτίου στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 91ο έως 98ο χλμ και στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – χιονοδρομικό κέντρο Σέλι, από 20ο έως 26ο χλμ, Βέροιας – Δασκίου, από 32ο έως 43ο χλμ, Νάουσας – χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, από 4ο και Νάουσας – χιονοδρομικό κέντρο Σέλι, από 4ο χλμ και άνω. Στο νομό Καρδίτσας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας – Άρτας, από 13ο έως 61ο χλμ (θέση Τύμπανος), Μουζακίου – Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ, (θέση Αγ.Νικόλαος), Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 8ο έως 13ο χλμ, όπως επίσης στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβάδια στο Κιλκίς και σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Ροδόπης.





fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου