Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Συμβατοποιημένα έργα 42 εκ ευρώ ενταγμένα στο ΕΣΠΑ από το Δήμο Κοζάνης - Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο - Ποια τρία έργα αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις (VIDEO)

Στις 41.897.348,77 ευρώ είναι το ποσό των συμβατοποιημένων έργων του ΕΣΠΑ, για το Δήμο Κοζάνης, όπως παρουσίασε αναλυτικά στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Δεσποτίδης.

Ειδικότερα, το θέμα που κυριαρχεί στη συνεδρίαση, τέθηκε μετά από σχετικό ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Βαγγέλη Καραπάτσιου. Για το λόγο αυτό, παρουσιάστηκε η εξέλιξη των έργων και η πορεία εξέλιξής τους.

Τα τρία έργα που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι αυτό της Βιβλιοθήκης Κοζάνης (βρίσκεται στο 50% και αντιμετώπισε από την ΑΡΧΗ τεχνικά ζητήματα κατασκευής), αλλά και δύο μικρότερα έργα, όπως Ο Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός της ΖΕΠ (βρίσκεται σε στάδιο περίπου 35% και εκτιμάται ότι θα προχωρήσει) , αλλά και το έργο κατασκευής σταθμού ΕΚΑΒ (είναι μόλις στο 10% και καθυστέρησε λόγω του χειμώνα).

Εκτός αυτών, παρουσιάστηκαν έργα αναπλάσεων, υποδομών σε τοπικά διαμερίσματα (Λευκοπηγή, Ξηρολίμνη, Μαυροδέντρι, Μεταμόρφωση κα.) τα οποία προχωρούν χωρίς προβλήματα. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται έργα οδοποιίας και εσωτερικών ή εξωτερικών δικτύων.

Επίσης, σε καλό στάδιο είναι το έργο της κεντρικής πλατείας.



Όπως τόνισε ο κ. Δεσποτίδης, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διαχειριστικής Αρχής, όλα τα έργα θα κλείσουν ομαλά εντός ημερομηνιών...

Δεν εντάχθηκαν: Η Πλατεία Λασσάνη, το βιοκλιματικό της ΖΕΠ και ο  ΑΗ Λιας της Λευκοπηγής.


Δείτε το VIDEO


. .

prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου