Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Κοζάνη: Έργα ΕΣΠΑ, δράσεις περιβάλλοντος και παιδικές χαρές στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας

Με κύριο θέμα συζήτησης την ενημέρωση για θέματα ΕΣΠΑ από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και την ανάγκη καταγραφής των προβλημάτων στις παιδικές χαρές της πόλης, συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της, η Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης.

Ειδικότερα, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης ενημερώθηκαν, πρωτίστως, από την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Κ. Δεσποτίδη, για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, την εξέλιξη των έργων και τη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει για τα έργα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη.

Επίσης, συζητήθηκε ο ρόλος της δημοτικής κοινότητας Κοζάνης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με την έλλειψη ή κακή λειτουργία των παιδικών χαρών. Ειδικότερα, διερευνήθηκε ο ρόλος της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης, ώστε να προχωρήσει μια καταγραφή των ζημιών και των προβλημάτων, τα οποία με τη σειρά του θα επιλύσει ο Δήμος Κοζάνης. Το θέμα είχε αναδείξει ο "Πρωινός Λόγος", ενώ είχε αναφερθεί εκτενώς σε αυτό και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δεσποτίδης. Τέλος, συζητήθηκε η πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πρασίνου ως προς τις δράσεις για το περιβάλλον, με τη Δημοτική Κοινότητα να καταβάλει τις δικές τις προτάσεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά  η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης Περιστέρα Γκαντιά "είχαμε μια ενημέρωση από τον κ. Δεσποτίδη για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και την πορεία τους. Ενημερωνόμαστε για τη γενική εικόνα που υπάρχει για όλο το δήμο. Επίσης ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κοζάνης κ. Μπογιοτόπουλος μας έκανε ενημέρωση ως προς το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για την επόμενη πενταετία. Μας παρουσίασε τους θεματικούς άξονες του δήμου για το στρατηγικό σχεδιασμό, στα πλαίσια της διαδικασίας που περιλαμβάνει ενημέρωση όλων των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων".

Επίσης, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα των παιδιών χαρών, αφού όπως τόνισε η ίδια "το ελάχιστο δικαίωμα που μας δίνεται σαν κοινότητα αφορά μια κατεπείγουσα ανάγκη να καλυφθεί κάποια ζημιά που αφορά την ασφάλεια των παιδιών. Ωστόσο, οι αρμοδιότητές μας είναι γνωμοδοτικές. Μόνο στην περίπτωση που υπάρξει κάποια έκτακτη βλάβη, με μικρό κόστος, μπορούμε να τη διορθώσουμε. Μόνο, όμως, αν αφορά έκτακτη αποκατάσταση".

Στο επίκεντρο βρίσκεται η πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας για ανάληψη πρωτοβουλιών καθαριότητας στις παιδικές χαρές, και για την καλαισθησία τους. Οι προτάσεις αφορούν το φύτεμα λουλουδιών κ.α. δράσεις πρασίνου, με στόχο η Δημοτική Κοινότητα να πλαισιώσει και να βοηθήσει την κοινότητα, με εθελοντικές δράσεις. "Ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος. Η Δημοτική Κοινότητα μπορεί κάλλιστα να στηρίξει την προσπάθεια, ομορφαίνοντας τις παιδικές χαρές της πόλης" τόνισε μεταξύ άλλων η ίδια, λέγοντας πως στην παρούσα φάση αυτό αποτελεί πρόταση η οποία μένει να διερευνηθεί αν μπορεί να υιοθετηθεί!



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου