Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»

Η « Ώρα της Γης» ξεκίνησε ως δράση το 2007 από μια μικρή ομάδα πολιτών στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με πρωτοβουλία του WWF. Από τότε και κάθε χρόνο εκατομμύρια πολίτες σε όλον τον κόσμο ενώνουμε  τις  δυνάμεις  μας για να μεταφέρουμε  μήνυμα για την προστασία του πλανήτη. Από τις 8760 ώρες του χρόνου αφιερώνουμε μόνο μία ώρα στη Γη μας.

Σβήνουμε συμβολικά όλοι  τα φώτα 
σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους

Φέτος στέλνουμε το μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες για  λήψη σοβαρών αποφάσεων για την προστασία της ανθρωπότητας από την κλιματική αλλαγή.

Ευαισθητοποιούμαστε και συμμετέχουμε  στην παγκόσμια  «Ώρα της Γης».

Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ και για 1 ώρα με τη συμμετοχή μας  στέλνουμε  αποφασιστικό μήνυμα  για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Ο Δήμος Κοζάνης  θα συμμετάσχει φέτος στην παγκόσμια «΄Ωρα της Γης» (Σάββατο 28-3 2015)  με τις εξής δράσεις:
σεμινάριο στο ξενοδοχείο «Αλιάκμονας» ανοικτό στο κοινό από τις 9.00 πμ έως τις 14.00 μμ. με θέμα «Διαδραστική εκπαίδευση και ενδυνάμωση του Δήμου, των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα βιωσιμότητας και πράσινης οικονομίας» σε συνεργασία με το Δίκτυο Πράσινων Πόλεων, τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Άνεμος Ανανέωσης» και το Πράσινο Ίδρυμα «Χάινριχ Μπελ» Ελλάδας.

διακοπή του φωτισμού σε δημόσιους χώρους από τις 8.30 μμ έως και τις 9.30 μμ.
μουσικά μηνύματα σεβασμού και προστασίας του πλανήτη από τους Θάνο Τσακιλτσίδη (σαξόφωνο) και Βάσω Βακουφτσή (κρουστά) στην  είσοδο του Δημαρχείου από τις 8.30 έως τις 9.30 μμ .

Όλοι μαζί μπορούμε με μικρές καθημερινές αλλαγές να αντιστρέψουμε την κλιματική αλλαγή.

Ο δημοτικός φωτισμός θα διακοπεί στα εξής σημεία:

Στην πόλη της Κοζάνης (δημοτικός κήπος, καμπαναριό, δημοτικό ωδείο, οδός Τριανταφυλλίδη).

Στην Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου ( πλατεία Ηρώων, κεντρική πλατεία πλησίον της εκκλησίας Αγία Τριάδος).

Στη Δημοτική Κοινότητα Αιανής ( κεντρική πλατεία). Στη Δημοτική Κοινότητα Κρόκου ( κεντρική πλατεία.) Στην Τοπική Κοινότητα Μαυροδεντρίου ( κεντρική πλατεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου