Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μεγάλες αλλαγές στα ΤΕΙ: Καταργήσεις ΤΕΙ με ακαδημαϊκά κριτήρια

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης, ανακοινώνει την κατάργηση των ΤΕΙ και ένταξη όσων πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια στα Πανεπιστήμια .
Διευκρινίζει ότι όσα ΤΕΙ πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια θα ενταχθούν στα ΑΕΙ ενώ τα υπόλοιπα θα ενσωματωθούν σε ΙΕΚ, σε μεταλυκειακού τύπου τεχνική εκπαίδευση, που προσεγγίζει τα ΙΕΚ.
Ο Γενικός  Γραμματέας δήλωσε ότι θα προηγηθεί διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με σύμπραξη της ΑΔΙΠ (της Ανεξάρτητης Αρχής Αξιολόγησης), προκειμένου τα τμήματα των ΤΕΙ που πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια να ενταχθούν στα Πανεπιστήμια.

Στον επανασχεδιασμό θα ληφθεί υπόψη  και ο χωροταξικός σχεδιασμός, τονίζει ο κ. Χασάπης, καθώς δεν είναι δυνατόν στην ίδια πόλη να υπάρχουν δύο τμήματα με τα ίδια αντικείμενα, όπως είναι τώρα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο του υπουργείου προσομοιάζει στο βρετανικό ενώ κάνει λόγο για «τακτοποίηση» και επανασχεδιασμό της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ,  θα ενταχθούν όλοι στην πανεπιστημιακή βαθμίδα, ανεξάρτητα αν το ΤΕΙ τους ενταχθεί στην πανεπιστημιακή βαθμίδα ή στα ΙΕΚ.

Στο Πανεπιστήμιο δεν είναι όλοι καθηγητές, αλλά καταλαμβάνουν βαθμίδες ανάλογα με τα προσόντα τους. Σε κάθε περίπτωση ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει ότι και τα ΙΕΚ θα αναβαθμισθούν.




livester

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου