Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κούρεμα καταθέσεων: Ξεκινούν οι κατασχέσεις, ποιοι και πότε κινδυνεύουν

Νέο κούρεμα καταθέσεων φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά του ΥΠΟΙΚ με τις άμεσες κατασχέσεις να «ανοίγουν» εντός ολίγων ημερών.
Σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων («εις χείρας» τραπεζών) οφειλετών που χρωστούν μεγάλα ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία, θα προχωρήσει από τις 6 Απριλίου το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Την ένταξη του ΚΕΑΟ στο σύστημα ηλεκτρονικών κατασχέσεων προβλέπει, μαζί με την απ” ευθείας διασύνδεσή του με τη ΓΓΠΣ (για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών) το επιχειρησιακό σχέδιο που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Το ΚΕΑΟ προβλέπει να εισπράξει το 2015 – μέσω των ρυθμίσεων, της λήψης αναγκαστικών μέτρων και του συμψηφισμού επιστροφών ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος με οφειλές – συνολικά 500 εκατ ευρώ (έναντι 358,45 εκατ ευρώ φέτος).

Το 2014 το ΚΕΑΟ έλαβε αναγκαστικά μέτρα κατά μεγαλο – οφειλετών (για χρέη άνω των 300.000 ευρώ) για να διασφαλίσει την είσπραξη περίπου 4 δισ. ευρώ ενώ οι οφειλές που «μεταφέρθηκαν» από τα Ταμεία στο Κέντρο, αφορούσαν 266.801 οφειλέτες με οφειλές 12,6 δισ. ευρώ.




fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου