Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Bloomberg: Οι ημερομηνίες - σταθμοί για την Ελλάδα μέχρι τις 20 Αυγούστου

Η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην μπορέσει να εξασφαλίσει επαρκή κεφάλαια για να πληρώσει τα χρέη της», μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο
Η Ελλάδα προσπαθεί να επιταχύνει την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους της, την ώρα που τα ταμεία είναι μείον και βρίσκεται έξω από την αγορά ομολόγων, τονίζει σε δημοσίευμα του το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας πως η «η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην μπορέσει να εξασφαλίσει επαρκή κεφάλαια για να πληρώσει τα χρέη της».


Το Bloomberg παρουσιάζει τις ημερομηνίες που είναι οι πιο σημαντικές για την Ελλάδα
 μέχρι τον Αύγουστο:

30 Μαρτίου: Η ελληνική κυβέρνηση έως την ημερομηνία αυτή μπορεί να υποβάλει πλήρη κατάλογο προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα κεφάλαια διάσωσης. Ο στόχος τήρησης της προθεσμίας είναι να επιταχυνθεί η εκταμίευση ρημάτων από το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χορήγησαν παράταση τεσσάρων μηνών στην υφιστάμενη συμφωνία διάσωσης.

9 Απριλίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει προς το ΔΝΤ 360 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs). Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

14 Απριλίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

17 Απριλίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Τέλος Απριλίου: Στο πλαίσιο της συμφωνίας παράτασης του Φεβρουαρίου, η Ελλάδα πρέπει να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

8 Μαΐου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

12 Μαΐου: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει την μεγαλύτερη πληρωμή του μήνα -περίπου 601 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα προς το ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 763 εκατομμύρια ευρώ.

15 Μαΐου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

5 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια πληρωμή της τάξης των 240 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ.

12 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ.

12 Ιουνίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 3,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

16 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 451 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 573 εκατομμύρια ευρώ.

19 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ.

19 Ιουνίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Τέλος Ιουνίου: Λήγει η παράταση για την «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα η επέκταση της δανειακής σύμβασης.

10 Ιουλίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

13 Ιουλίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 360 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

20 Ιουλίου: Ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα αξίας 3,5 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.

8 Αυγούστου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

20η Αυγούστου: Ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,2 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.





Πρώτο Θέμα 
 imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου