Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η τάξη που δεν γύρισε ποτέ: Οι μαθητές της μοιραίας πτήσης της Germanwings

Η πρώτη φωτογραφία των εφήβων που χάθηκαν στην αεροπορική τραγωδία της Germanwings που συγκλόνισε τον κόσμο.
Στη μοιραία πτήση της Germanwings επέβαιναν 16 μαθητές γερμανικού σχολείου που επέστρεφαν με τη συνοδεία δύο καθηγητών τους σπίτια τους μετά από εβδομαδιαία εκδρομή στη Βαρκελώνη.

Οι μαθητές απεικονίζονται σε φωτογραφία που τραβήχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε αίθουσα μπόουλινγκ όπου διασκέδαζαν με 12 μαθητές ισπανικής καταγωγής από το ινστιτούτο Llinars del Valles, κοντά στη Βαρκελώνη.

Λίγους μήνες αργότερα, η 16μελής τάξη του Joseph-Koenig-Gymnasium ταξίδεψε με τη σειρά της στη Βαρκελώνη στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγή μαθητών.

Οι μαθητές και οι καθηγητές Sonja Cercek και Stefanie T που τους συνόδευαν δεν γύρισαν ποτέ. Η πτήση με την οποία επέστρεφαν στο Ντίσελντορφ συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, σκοτώνοντας 150 ανθρώπους.

Συγγενείς, συμμαθητές και εκπαιδευτικοί άφηναν κεριά και λουλούδια στο σχολείο ως φόρο τιμής για όσους έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία πτήση.

Οι μαθητές παραλίγο να ξεγελάσουν τον θάνατο, όταν μια 15χρονη μαθήτρια ξέχασε το διαβατήριό της. Η οικογένεια όμως που τη φιλοξένησε της πήγε τα ταξιδιωτικά έγγραφα στο αεροδρόμιο και οι μαθητές πήραν τη μοιραία πτήση που έμελλε να τους στοιχίσει τη ζωή.




Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου