Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πανελλαδικές 2015: Λιγότερες οι θέσεις, τα πάνω - κάτω στις βάσεις

Η ανακοίνωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών που θα είναι φέτος λιγότεροι κατά σχεδόν 2.000 άτομα έχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Αυτή που αφορά στις βάσεις των σχολών
Οι θέσεις των ΑΕΙ φέτος θα είναι κατά 2.535 λιγότερες, ενώ στα ΤΕΙ οι θέσεις αυξάνονται κατά 575.

Στις περισσότερες σχολές οι αλλαγές στον αριθμό των εισακτέων θα είναι μικρές και κάπως έτσι θα υπάρξει ισορροπία. Σε άλλες όμως θα υπάρξει αρκετά μεγάλη αύξηση ή μείωση που αντίστοιχα θα φέρει και ανακατατάξεις στις βάσεις των τμημάτων αυτών.

Στις περισσότερες σχολές των ΑΕΙ όπου υπάρχει αλλαγή στον αριθμό των εισακτέων υπάρχει μια μείωση περίπου 10 θέσεων ή μια αύξηση κατά 5 ως 10 θέσεις. Έτσι τα σκαμπανεβάσματα και των βάσεων θα είναι μικρά.

Υπάρχουν ωστόσο σχολές όπως η Αρχιτεκτόνων Μηχανικών που θα αυξηθούν οι θέσεις κατά 40 με αποτέλεσμα η βάση να μειωθεί, ενώ στο Οικονομικό της Αθήνας η μείωση των θέσεων κατά 30 θα φέρει σίγουρα αύξηση της βάσης.

Αντίστοιχα στη νοσηλευτική της Αθήνας η μείωση κατά 20 θέσεις των εισακτέων θα φέρει άνοδο της βάσης, ενώ η βάση αναμένεται να πέσει στη νοσηλευτική Κρήτης όπου οι θέσεις θα αυξηθούν κατά 40.

Μεγάλη πτώση των βάσεων αναμένεται σε κάποια ΤΕΙ όπως Λογιστικής Μακεδονίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων Κοζάνης, Θράκης και Γρεβενών, αλλά και στην Κλωστοϋφαντουργία Πειραιά καθώς αυξάνονται οι εισακτέοι κατά 70 ως και 190 άτομα.





newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου