Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αλλαγές στις σχολικές εκδρομές μετά την περιπέτεια των μαθητών από την Άρτα

Επιλύθηκε το θέμα που είχε προκύψει με την εκπαιδευτική εκδρομή των 44 μαθητών της Β' Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, που εξαπατήθηκαν από το ταξιδιωτικό πρακτορείο το οποίο ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδρομής.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι η αποστολή σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Ανκόνα, από όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα.

«Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους, η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Ανκόνα, απ' όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα», εξηγεί η ανακοίνωση.

Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου, επικοινώνησε με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κωνσταντίνο Δημητρίου και διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Το υπουργείο, καταλήγει η ανακοίνωση, από την καινούρια σχολική χρονιά, προτίθεται να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, «διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα».


thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου