Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η επίθεση στο Γιάνη Βαρουφάκη. Βίντεο ντοκουμέντο

Σε βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε τηλεοπτικό κανάλι φαίνεται ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος δέχεται την λεκτική επίθεση από ομάδα ατόμων, οι οποίοι μεταξύ άλλων του ζητούν να μην ξανά πάει στην περιοχή των Εξαρχείων.

«Δεν φταις εσύ για όλα, αλλά είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε» έλεγαν στον Γιάνη Βαρουφάκη οι συγκεντρωμένοι νεαροί.

Για το περιστατικό μίλησε και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στα Εξάρχεια, ο  Θανάσης Καρυάμης τα πρώτα λεπτά τα πράγματα ήταν άγρια, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν ένα μπουκάλι στον τοίχο κι έσπασαν ένα ποτήρι στο διάδρομο του εστιατορίου. Η σύζυγος του υπουργού ήταν σοκαρισμένη και η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να αγκαλιάσει τον άνδρα της για να το προστατέψει.

«Πρώτα ήρθε η γυναίκα του με μια φίλη της. Γύρω στις δέκα έφτασε και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη μηχανή του και χωρίς ασφάλεια. Γύρω στις 12 ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελούμενη από περίπου 40 άτομα, με καλυμμένα πρόσωπα, μπήκε στο μαγαζί. Πέταξαν ένα μπουκάλι νερού στον τοίχο κι έσπασαν ένα ποτήρι στο διάδρομο του μαγαζιού» δήλωσε ο Θανάσης Καρυάμης.

Οπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης οι αντιεξουσιαστές φώναξαν στον Υπουργό και του είπαν να σηκωθεί να φύγει απο τα Εξάρχεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ψύχραιμος και σηκώθηκε να τους μιλήσει.

«Αυτό κράτησε περίπου δέκα λεπτά. Δεν ήθελαν να τον χτυπήσουν ούτε τον προπηλάκισαν. Ηρθε χωρίς φρουρά, θα μπορούσαν να τον χτυπήσουν αν ήθελαν» συμπλήρωσε ο κ. Καρυάμης.

«Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το μαγαζί και αρκετοί από αυτούς περίμεναν έξω στον πεζόδρομο. Μετά από 15 λεπτά αποχώρησε και ο κ. Βαρουφάκης οποίος ανέβηκε στη μηχανή μαζί με τη γυναίκα του. Την ώρα που πήγε να φύγει κάποιοι του επιτέθηκαν φραστικά και τότε ο Υπουργός έσβησε τη μηχανή και κατέβηκε, λέγοντας τους αν θέλουν να συζητήσουν ή να τον χτυπήσουν. Η συζήτηση κράτησε 20 λεπτά και λίγο πριν τη μία αποχώρησε» δήλωσε.

«Ο Βαρουφάκης έφυγε περισσότερο γιατί υπήρχε κόσμος που έλεγε "αφήστε τον να φύγει δεν τον θέλουμε εδώ"», σημείωσε, ο ιδιοκτήτης, λέγοντας πως ο κ. Βαρουφάκης όσο είναι υπουργός έχει επισκεφθεί το μαγαζί του δυο-τρεις φορές, ενώ ήταν θαμώνας από παλιά.





iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου