Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Με βροχές και μποφόρ η Μεγάλη Εβδομάδα

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, οι εκδρομείς που θα ταξιδέψουν με πλοίο για τα νησιά ενδέχεται να ταλαιπωρηθούν λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ όσοι χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο δεν θα βρουν δυσκολίες για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πάντως, τα πρώτα στοιχεία για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα δείχνουν ότι τα έθιμα των ημερών θα τηρηθούν χωρίς καιρικά εμπόδια.
Μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη τα καιρικά φαινόμενα δεν θα διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα σε σχέση με αυτά των τελευταίων ημερών.

Το καινούργιο στοιχείο που θα προστεθεί είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η οποία δεν αναμένεται να σταματήσει μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή.
Ετσι, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση την ανατολική Πελοπόννησο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τις ερήμους της Αφρικής.

Τη Μεγάλη Τρίτη θα σταματήσουν οι βροχές στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς και βόρειους με την ίδια ένταση.
Ωστόσο, τίποτα δεν θα αλλάξει στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα. Οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία και δεν θα ξεπεράσει στην κεντρική χώρα τους 15 - 16 βαθμούς.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από 1 έως 3 βαθμούς προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τη Μεγάλη Τετάρτη.
Οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα φέρουν χιόνια ακόμα και στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, ενώ στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σε ολόκληρη τη χώρα.
Θυελλώδεις βοριάδες
Τις πρωινές ώρες, ωστόσο, οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχιστούν, ενώ στα κεντρικά και βόρεια αναμένεται να σημειωθεί παγετός.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα αρχίσει τη Μεγάλη Παρασκευή και, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγνώσεις, θα φτάσει την Κυριακή του Πάσχα στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι βόρειοι άνεμοι θα κοπάσουν στα επίπεδα των 3 - 5 μποφόρ, ενώ η Ανάσταση και το σούβλισμα του οβελία θα γίνουν με καλό καιρό, καθώς οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σε όλη τη χώρα.



ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου