Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αυξημένη σεισμική δραστηριότητα με 11 σεισμούς σε Κοζάνη και Γρεβενά - Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Αυξημένη σεισμική δραστηριότητα παρατηρήθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, με 11 σεισμούς να πραγματοποιούνται σε διάστημα 3 ωρών περίπου.
Συγκεκριμένα, ο «χορός» των ρίχτερ ξεκίνησε στις 20:53 με τον πρώτο σεισμό στα 3,8 ρίχτερ, στην περιοχή του όρους Μπούρινου και εστιακό βάθος 5 χλμ.
Ακολούθησαν οι υπόλοιποι σεισμοί μικρότερης έντασης από 1,7 ρίχτερ εώς και 3 ρίχτερ με επίκεντρα διάφορες περιοχές των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, με τον τελευταίο να σημειώνεται στις 23:37 και πάλι νοτιοδυτικά της Κοζάνης, στο όρος Μπούρινο.

Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών

«Μιλάμε για μια μικρής τάξεως σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή, η οποία δεν φαίνεται να είναι ανησυχητική, υπό την έννοια όμως των χαμηλών μεγεθών. Σύμφωνα με την όλη δραστηριότητα της περιοχής σας, θεωρούμε φυσιολογική την σεισμική αυτή ακολουθία. Σε όλη την Ελλάδα παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα αυτή τη στιγμή. Εμείς θα είμαστε υπό στενή παρακολούθηση της περιοχής, όπως και όλου του Ελλαδικού χώρου φυσικά, όπου υπάρχει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα. Ευχόμαστε ένα ήσυχο βράδυ για όλη την Ελλάδα».



 kozaniLife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου