Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πανελλαδικές 2015: Οδηγός για το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στις σχολές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής των ΤΕΦΑΑ και τις μουσικές σχολές ανεξαρτήτως του επιστημονικού πεδίου χωρίς να χρειάζεται να εξεταστούν σε 5ο μάθημα.

Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μπορούν με το νέο εξεταστικό που προωθεί το υπουργείο Παιδείας το 2016 να διαλέξουν από 140 έως 300 σχολές, ανάλογα με το συνδυασμό των μαθημάτων που θα κάνουν.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ήδη τόσο την κατάταξη των σχολών ανά πεδίο όσο και τους συντελεστές του κάθε μαθήματος βαρύτητας.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου που θα διεκδικήσουν του χρόνου μία θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας έχουν πλέον ολοκληρωμένο τον οδικό χάρτη του νέου εξεταστικού συστήματος προκειμένου να διαλέξουν τα 5 μαθήματα που θα παρακολουθήσουν και να οργανώσουν την προετοιμασία τους.

Προς το τέλος της χρονιάς θα επιλέξουν αν θα εξεταστούν σε 4 ή σε 5 μαθήματα με αυξημένες πλέον επιλογές ακόμη για όσους αποφύγουν την εξέταση στο 5ο μάθημα.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται από τις ανακοινώσεις του υπουργείου

Ένας υποψήφιος μπορεί να επιλέξει τις σχολές Αστυνομικών, Αστυφυλάκων, Πυροσβεστικής, Μουσικής και τα ΤΕΦΑΑ από όλα τα επιστημονικά πεδία και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να εξεταστεί σε πέμπτο μάθημα.

Οι σχολές Γεωπονίας, Βιολογίας, Χημείας, κάποιες πανεπιστημιακές Πληροφορικής και όλα τα ΤΕΙ Πληροφορικής αποτελούν επιλογές από δύο επιστημονικά πεδία και μάλιστα με διαφορετικό συνδυασμό από 4 μαθήματα

Σημαντικός αριθμός σχολών είναι προσβάσιμος με 4 εξεταζόμενα μαθήματα.





newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου