Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Bροχές και καταιγίδες την επόμενη εβδομάδα

Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα (18/05/2015), καθώς θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους οι βροχές και οι καταιγίδες.

Σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.

 Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ οι νεφώσεις στο Ιόνιο θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Τρίτη 19-05-2015
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, από το απόγευμα όμως στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα.

Τέταρτη 20-05-2015
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 21-05-2015 και Παρασκευή 22-05-2015
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου