Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τι έγινε όταν ο Σάκης Ρουβάς τραγούδησε το «Αξιον Εστί» (βίντεο)

Με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού δόθηκε, η πολυαναμενόμενη και ταυτόχρονα πολυσυζητημένη συναυλία του Σάκη Ρουβά, ο οποίος ερμήνευσε το «Αξιον Εστι» προς τιμήν των 90 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.
Χιλιάδες κόσμου, διαφόρων ηλικιών, είχε συρρεύσει από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, οι διοργανωτές μετέφεραν στους χιλιάδες παρευρισκομένους τον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος υπογράμμισε την άρρηκτη σχέση του «Άξιον Εστί» με την πόλη της Νέας Σμύρνης, αφού το έργο γράφτηκε εκεί. Στην πόλη που έζησε και αγάπησε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, περίπου σαράντα αντιεξουσιαστές πλησίασαν τον χώρο της πλατείας, πέταξαν προκηρύξεις και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια.
Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ τον ρόλο του ψάλτη, ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και τον ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν, επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile, σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα αντιεξουσιαστών εμφανίστηκε στη συναυλία, πέταξε προκηρύξεις και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να γίνουν επεισόδια.





imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου