Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εργασίες κατεδάφισης των γεφυρών του ΟΣΕ

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ - ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

- Για την ώρα κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Μέχρι τις 21-05-2015 είναι σε ισχύ από την αστυνομική υποδιεύθυνση Κοζάνη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης των γεφυρών του ΟΣΕ στην Κοζάνη.
Ο εργολάβος έχει αναλάβει να κάνει την κατεδάφιση των δύο γεφυρών, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες Τεχνικών Έργων της περιφέρειας ρυθμίζουν όλα τα απαραίτητα ώστε εντός των ημερών να προχωρήσουν οι εργασίες.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των εργασιών για το γκρέμισμα των γεφυρών, έπεται να υποβληθεί στην υπηρεσία η εργοταξιακή σήμανση, που είναι συνέπεια των μέτρων ρύθμισης που έχουν δοθεί. Εφόσον εγκριθεί η εργοταξιακή κυκλοφοριακή ρύθμιση θα προχωρήσουν οι εργασίες. θα πρέπει πρώτα να παραγγελθούν οι πινακίδες σήμανσης, να τοποθετηθούν (μια σειρά διαδικασιών που αναγκαστικά πρέπει να γίνουν).

Οι εργασίες αυτές έχουν δρομολογηθεί και θα υλοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν τη διακοπή κυκλοφορίας κ.ο.κ., αυτές θα τεθούν σε ισχύ όταν χρειαστεί να γίνουν οι εργασίες. Θα προηγηθεί απόφαση της Τροχαίας, εντωμεταξύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν τίθενται σε ισχύ, παρά μόνο τις ημέρες που θα γίνουν οι κατεδάφιση.
Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην κυκλοφορία των οχημάτων στο μεσοδιάστημα, διευκρινίζουν τα αρμόδια στελέχη των υπηρεσίας τεχνικών έργων της περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται (με βάση τη σημερινή εικόνα) ότι μέχρι τις 21 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση, ενώ υπάρξει η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή χρονική παράταση.

Τι περιλαμβάνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διακοπή της κυκλοφορίας στο 3ο χιλιόμετρο Ε.Ο 4 Κοζάνης - Θεσσαλονίκης σε μήκος 50 μέτρων εκατέρωθεν της γέφυρας
A) Η κυκλοφορία από Κοζάνη για Θεσσαλονίκη θα εκτρέπεται και θα διεξάγεται ως εξής:
- Για όλων των τύπων οχημάτων, θα γίνεται εκτροπή στον κυκλικό κόμωο Λάρισας - Θεσσαλονίκης προς την Ε.Ο 3 Κοζάνης - Λάρισας. Η κυκλοφορία θα συνεχίζεται μέχρι τον κόμβο Τσελίκα όπου θα εκτρέπεται στην περιφερειακή οδό του άλσους Κουρί έως τον κόμβο με την Ε.Ο 4 Κοζάνης - Θεσσαλονίκης (στρατόπεδο Ρωμανέλη).
- Επιπλέον, για τα Ι.Χ. οχήματα εκτός των βαρέων και την εξυπηρέτηση των παρόδιων επιχειρήσεων, θα γίνεται εκτροπή στον κυκλικό κόμβο, στη διασταύρωση της Εθνικής οδού Κοζάνης - Θεσσαλονίκης με το δημοτικό δρόμο προς περιοχή Κασλά (περιοχή σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) και στη συνέχεια μέσω του δημοτικού δρόμου προς περιοχή Κασλά και ανώνυμης δημοτικής οδού, θα απενέρχονται στην Ε.Ο. Κοζάνης Θεσσαλονίκης, μετά την εκ λόγω γέφυρα.

Β) Η κυκλοφορία όλων των τύπων οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνης θα εκτρέπεται και θα διεξάγεται ως εξής:
- Εκτροπή των οχημάτων στον κόμβο του Στρατοπέδου Ρωμανέλη (Δρέπανο) στη συνέχεια μέσω της περιφερειακής οδού του άλσους Κουρί προς Λάρισα και στον κόμβο Τσελίκα από την Ε.Ο 3 Κοζάνης - Λάρισας προς Κοζάνη.

Διάρκεια κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από 07-05-2015 έως 21-05-2015.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου