Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ένα παιδί και ένας άστεγος: μια συγκινητική ιστορία

Είναι πέντε ετών, λέγεται Josiah Duncan, ζει στην Αλαμπάμα και εξέπληξε όχι μόνο την μητέρα του, αλλά και όλον τον κόσμο με την κίνησή του.

Ήταν μια καθημερινή ημέρα και είχε πάει με την μητέρα του για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Ενώ απολάμβαναν το γεύμα τους, ο πεντάχρονος παρατήρησε έξω από το εστιατόριο έναν άστεγο άνδρα. Άρχισε να κάνει διάφορες ερωτήσεις στην μητέρα του, Ava Faulk, αλλά όσα περισσότερα μάθαινε, τόσο περισσότερο ανησυχούσε για εκείνον.

Όταν ο Josiah κατάλαβε πως ο άνδρας αυτός ήταν φτωχός και πως δυσκολευόταν να βρει φαγητό να φάει, τότε ζήτησε από την μητέρα του να τον κεράσουν ένα γεύμα στο εστιατόριο όπου κάθονταν. Εκείνη, γεμάτη έκπληξη, δέχτηκε το αίτημα του γιου της.

Η ιστορία όμως δεν σταματά εκεί. Φώναξαν τον άστεγο άνδρα μέσα στο εστιατόριο και εκείνος κάθισε σε ένα τραπέζι. Για αρκετή ώρα, όμως, κανείς δεν πήγαινε να του πάρει παραγγελία. Τότε την κατάσταση ανέλαβε ο Josiah, κάνοντας για ακόμα μια φορά χαρούμενη την μητέρα του.

Σηκώθηκε, πήρε έναν κατάλογο και πλησίασε τον άνδρα λέγοντάς του “δεν μπορείτε να παραγγείλετε χωρίς μενού”. Ο άνδρας ένιωσε αρκετά άσχημα και επειδή δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί την καλή κίνηση της Ava και του Josiah, ζήτησε το πιο φτηνό χάμπουργκερ.

Μάλιστα ρώτησε την Ava αν μπορεί να προσθέσει λίγο παραπάνω μπέικον, με την γυναίκα να του απαντά πως μπορούσε να έχει όσο θέλει. Τελικά, έφαγε περισσότερο από αυτό που ζήτησε, αφού η Ava δεν μπορούσε να τον αφήσει έτσι.

Πριν αρχίσει το φαγητό, ο Josiah θέλησε να κάνει μια προσευχή, για να έχει καλύτερη τύχη ο άστεγος άνδρας στο μέλλον. Αυτή η κίνησή του συγκίνησε όχι μόνο τους τρεις τους, αλλά και ολόκληρο το μαγαζί.

Μάλιστα κάποιος από τους πελάτες του εστιατορίου έβγαλε φωτογραφία τον Josiah την ώρα που μιλούσε με τον άστεγο άνδρα. Η εικόνα αυτή όχι μόνο έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά έγινε και viral.

“Ο άγνωστος άνδρας έκλαψε. Εγώ έκλαψα. Όλοι έκλαψαν. Το ότι είδα τον γιο μου να συγκινεί τους έντεκα ανθρώπους που ήταν παρόντες στο εστιατόριο, θα είναι για πάντα ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μου ως γονιού”, λέει χαρακτηριστικά η περήφανη μητέρα Ava Faulk.



pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου