Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Εμμένουν τα προβλήματα στην Παιδιατρική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου -Χωρίς εφημερίες από τη Δευτέρα μέχρι τα τέλη του μήνα!

Χωρίς εφημερίες βρίσκεται από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η Παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, αφού όπως ήδη είχε αναφέρει ήδη σε ρεπορτάζ του ο "Πρωινός Λόγος υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την κάλυψη των εφημεριών.

Αντίστοιχο πρόβλημα είχε προκύψει στις αρχές του μήνα και με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να εφημέρευε το Μποδοσάκειο. Τα περιστατικά θα εξυπηρετούνται μέχρι και τα τέλη του μήνα Ιούνιο από το Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Το black out στη Παιδιατρική Κλινική του Μποδοσάκειου προκαλεί "έμφραγμα" και στα μαιευτικά περιστατικά, αφού χωρίς παιδίατρο δεν μπορούν να γίνουν γέννες στο Νοσοκομείο.

Κατά συνέπεια, από τη λήξη του ωραρίου και μετά τα παιδιατρικά περιστατικά θα αναλαμβάνει η κλινική της Κοζάνης, μιας και οι δύο γιατροί που υπάρχουν στο Μποδοσάκειο (ο διευθυντής της κλινικής Δ. Κυφωνίδης και η παιδίατρος Σ. Φουντούλη αποσπασμένη από το Κέντρο Υγείας Σερβίων), έχουν κάνει όλες τις εφημερίες τους για τον μήνα και πλέον δεν αντέχουν άλλο. Οι γιατροί έχουν ζητήσει ουκ ολίγες φορές την πρόσληψη νέου ιατρικού προσωπικού, ενώ το Υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει προσλήψεις, μεταξύ αυτών και παιδιάτρους στο Μποδοσάκειο.
Ωστόσο, οι γιατορί δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται, μιας και το πρόβλημα με τις ελλείψεις στις κλινικές είναι μεγάλο και ο φόρτος εργασίας τεράστιος. Ενδεικτικά, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν αποχώρησε, παραιτήθηκε δηλαδή, η επικουρική παιδίατρος που κάλυπτε σημαντικές ανάγκες στην κλινική.

Οι παιδίατροι είναι περιζήτητη ειδικότητα για αυτό και παρά τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη από τη διοίκηση των νοσοκομείων, αλλά και την 3η ΥΠΕ, δεν μπορούν να βρεθούν παιδίατροι από όμορα νοσοκομεία για να καλύψουν τις ανάγκες. Το θέμα των ελλείψεων στα Νοσοκομεία έχει θίξει πολλές φορές και η Περιφέρεια, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υγείας να έχει ζητήσει από βουλευτές και υπουργείο να γίνει άμεσα προσλήψεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυφωνίδης μιλώντας στον Π.Λ.", οι ελλείψεις των γιατρών δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των κλινικών. "Όταν εφημερεύαμε εμείς στο Μποδοσάκειο, στις αρχές του μήνα, αναλαμβάναμε τα περιστατικά της Κοζάνης γιατί ήταν κλειστή η αντίστοιχη κλινική, ενώ είχαμε και τα περιστατικά της Φλώρινας. Αντίστοιχο θέμα δημιουργείται και στο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Πρόβλημα υπάρχει και με τα μαιευτικά περιστατικά, τα οποία πλέον θα πρέπει να πηγαίνουν στην Κοζάνη, μέχρι και τα τέλη του μήνα. Τώρα είμαι εγώ και δύο ειδικευόμενοι εξυπηρετώντας την Παιδιατρική και τη Μαιευτική για τις γέννες...".


prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου