Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πανελλαδικές εξετάσεις: Οι πρώτοι των πρώτων στο Νομό Κοζάνης! - Το μυστικό της επιτυχίας και τα όνειρα των νέων παιδιών!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πολλά ήταν τα χαμόγελα αλλά η συγκίνηση  στα λύκεια του Νομού Κοζάνης, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων (βαθμολογίες μαθητών) των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τα άγχη, οι κόποι, οι αγωνίες χρόνων ολόκληρων έλαβαν τέλος με την ανακοίνωση των βαθμολογιών που έλαβαν οι υποψήφιοι, για την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, αφού υπήρξαν και οι μαθητές που δεν έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την απόδοσή τους, ωστόσο τίποτα δεν ξεκινάει και τίποτα δεν τελειώνει με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων...

Οι λίστες με τα ονόματα και τους βαθμούς των μαθητών αναρτήθηκαν στα λύκεια περί τις 11 το πρωί και αμέσως έξω από τα τζάμια των σχολείων σχηματίστηκαν ουρές από μαθητές, γονείς και φίλους, που ήθελαν να δουν πως τα πήγαν στις εξετάσεις.
Η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε τόσο από τους ίδιους τους υποψηφίους όσο και από τους διευθυντές των σχολείων, ως μια καλή χρονιά, παρά τα δύσκολα θέματα που "έπεσαν" σε διάφορα μαθήματα.

Ικανοποιημένος από τις αποδόσεις του δήλωσε ο υποψήφιος από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης. Έγραψε καλά και πέτυχε περίπου 19.000μόρια στις εξετάσεις, ενώ όνειρό του είναι η εισαγωγή του στη Νομική, κάτι που ελπίζει ότι θα το πετύχει. Ο Θόδωρος Τέλιος απογοητεύτηκε κάπως από τους βαθμούς του γιατί πίστευε ότι θα τα είχε πάει καλύτερα, ωστόσο ελπίζει ότι θα εισαχθεί σε κάποια καλή πανεπιστημιακή σχολή. Ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από τους βαθμούς του, εκτός από το μάθημα της έκθεσης στο οποίο έλπιζε ότι θα τα πάει καλύτερα. Θα δηλώσει ως πρώτη επιλογή είτε Νομική είτε Δημοσιογραφία.

Ικανοποιημένοι οι διευθυντές των σχολείων!

Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης Μιχάλης Δούμας δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές του σχολείου του, σημειώνοντας πως "τα αποτελέσματα για το σχολείο, χωρίς ακόμη να τα έχουμε μελετήσει, είναι καλά. Έχουμε, μάλιστα, τη μαθήτρια με το μεγαλύτερο αριθμό μορίων, ενώ αρκετά παιδιά τα πήγαν καλά ακόμη και στα μαθήματα που έπεσαν δύσκολα θέματα. Ήταν μια καλή μέρα, ίσως καλύτερη από ότι τη φανταζόμασταν!".
Από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης Βλάσης Μπονάτσος σημείωσε πως "με δεδομένο το γενικότερο κλίμα, τα θέματα που θεωρήθηκαν ως αυστηρά στα μαθηματικά, τη φυσική, τη λογοτεχνία, τα παιδιά μας είχαν μια καλή απόδοση. Την αναμενόμενη. Τα μόριά τους ποικίλουν. Υπάρχει ένας διασκορπισμός σε όλα τα επίπεδα, ενώ δεν υπήρξαν αρκετές αποτυχίες", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Στο σχολείο μας έχουμε 19 παιδιά που έγραψαν πάνω από 17.000 μόρια και έξι επάνω από 18.000 μόρια", τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Π.Λ." η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης Θ. Μουστάκα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τις επιδόσεις των μαθητών. Από την πλευρά του ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, σημείωσε πως οι μαθητές του σχολείου τα πήγαν καλά, ενώ ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες σημειώθηκαν στους υποψηφίους της θετικής κατεύθυνσης, όπου πέντε μαθητές πέτυχαν επάνω από 18.000 μόρια. Εξίσου καλά πήγαν και στη θεωρητική και ακολουθεί η Τεχνολογική κατεύθυνση.

Τα παιδιά που πρώτευσαν
Με βάση τα αποτελέσματα, από το 1ο Λύκειο πρώτη είναι η Βασιλική Ρουσοπούλου με 18.917 μόρια, από το 2ο ΓΕΛ η Αθηνά Καρατζέτζου με 19.329, από το 3ο η Βασιλική Βαϊτσοπούλου με 19.425, και από το 4ο ΓΕΛ ο Παναγιώτης Γεωργανάκης με 19.100 μόρια.
Η πρώτη των ...πρώτων (όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής), στο Νομό Κοζάνης, είναι η μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης Βασιλική Βαϊτσοπούλου με 19.425 μόρια. Η ίδια, μίλησε στον "Πρωινό Λόγο" για αυτή της την επιτυχία, αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας. "Το μυστικό είναι συστηματική και προγραμματισμένη μελέτη. Δεν έχω φτάσει σε ακρότητες. Ήταν σαφώς πολύ δύσκολο και δεν θα μπορούσα να έχω φτάσει εδώ που έφτασαν αν δεν διάβαζα, ταυτόχρονα όμως, ήταν ζήτημα προγραμματισμένης μελέτης και ξεκούρασης". Η Βασιλική σκέφτεται να δηλώσει σαν πρώτη επιλογή της την Ιατρική και συμβουλεύει τους μαθητές να παραμένουν ήρεμοι, να διαβάζουν συστηματικά και να μην αγχώνονται! "Το άγχος είναι ανασταλτικός παράγοντας γι' αυτό χρειάζεται ηρεμία. Το διάλλειμα είναι απαραίτητο και το συνεχές διάβασμα δεν βοηθάει", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Αθηνά Καρατζέτζου του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης, πέτυχε 19.100 μόρια στη θετική Κατεύθυνση και όνειρό της είναι να γίνει γιατρός, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, μιας και τόσο ο πατέρας της όσο και η αδερφή της είναι γιατροί. "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόδοσή μου. Τα θέματα ήταν δύσκολα, ήξερα ότι τα είχα πάει σχετικά καλά και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα έπαθα ένα μικρό σοκ!", είπε η Αθηνά, συμπληρώνοντας πως "το μυστικό της επιτυχίας είναι η συγκέντρωση και η προσήλωση σε ένα στόχο". Από εδώ και πέρα ονειρεύεται μια ξέγνοιαστη φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη!
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γεωργανάκης του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης πέτυχε 19.100 μόρια στη θετική Κατεύθυνση και θα δηλώσει σαν πρώτη σχολή επιλογής την Ιατρική, μετά από ώριμη σκέψη. Η προσπάθειά του ήταν πιο δύσκολη στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, με την τελευταία χρονιά να είναι και η πιο δύσκολη. Ο Παναγιώτης συμβουλεύει τους μαθητές να κάνουν μεθοδικό διάβασμα και πλέον ετοιμάζεται για τη φοιτητική του ζωή.


Οι μαθητές που είχαν τις υψηλότερες επιδόσεις στο Μουσικό Σχολείο Πτολ/δας

" Σας ενημερώνουμε για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολ/δας, που σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις ανά κατεύθυνση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014-15
Θετική Κατεύθυνση: Κωφίδης Χαράλαμπος:18329
Θεωρητική Κατεύθυνση: Μήτου Αικατερίνη: 16777
Τεχνολογική Κατεύθυνση: Κωτσίδης Γεώργιος: 15476
Ευχόμαστε σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές μας καλές επιλογές και επιτυχία! Η Δ/ντρια Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου"


prlogos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου