Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μουσικό καλοκαίρι με σπουδαίους ερμηνευτές στην αυλή του Φιλοπρόοδου! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σ. ΞΑΡΧΑΚΟΣ, Ε. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, Θ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Δ. ΜΠΑΣΗΣ, Μ. ΡΙΖΟΥ, Γ. ΝΕΓΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ

- Σπουδαία κοινωνική δράση για τη στήριξη άπορων οικογενειών

Με ένα σπουδαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης!

Η αυλή των ασμάτων και των θεμάτων θα προσφέρει και φέτος πολλές...ανάσες δροσιάς εν μέσω θέρους, προγραμματίζοντας σπουδαίες μουσικές βραδιές με γνωστούς και ιδιαίτερα αγαπητούς στο ελληνικό κοινό καλλιτέχνες.

Από το φιλόδοξο πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκλούμπος, ξεχωρίζει η μουσική εμφάνιση του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, καθώς και η εμφάνιση της ιδιαίτερα δημοφιλούς ερμηνεύτριας Ελεονόρας Ζουγανέλη. Επίσης, στην κερασιά από κάτω θα τραγουδήσουν οι: Θανάσης Παπακωσταντίνου, Δημήτρης Μπάσης, Μαρίζα Ρίζου, αφιέρωμα στον αξεπέραστο έλληνα δεξιοτέχνη του κλαρίνου Τάσο Χαλκιά κ.α.!

Ως είθισται τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος ανοίγει την όμορφη και καταπράσινη αυλή του τις Τετάρτες του καλοκαιριού, για θερινές κινηματογραφικές προβολές. Ο κόσμος αγάπησε τη δράση αυτή, για αυτό συνεχίζεται και φέτος, προβάλλοντας κινηματογραφικά "διαμάντια" που ξεχώρισαν στο πέρασμα του χρόνου.

Επειδή Φιλοπρόοδος Σύλλογος δεν σημαίνει μόνο πολιτισμός, αλλά και κοινωνική προσφορά, ο σύλλογος πέρα από τις δράσεις αλληλεγγύης που κάνει με το Μαγαζάκι της Προσφοράς (λειτουργεί κάθε απόγευμα Τετάρτης στον επάνω όροφο, στο στέκι), αλλά και το κολατσιό που προσφέρει σε συνεργασία με το σύλλογο εκπαιδευτικών και τους αρτοποιούς, προχωράει την κοινωνική του δράση ένα βήμα παραπέρα! Πιο συγκεκριμένα ανά τακτά διαστήματα (κάθε 15νθήμερο) θα δωρίζει ένα δέμα αγάπης και προσφοράς (με είδη πρώτης ανάγκης) σε 40 περίπου οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό καλεί όλο τον κόσμο να συνεισφέρει, από το υστέρημα του.

"Καλοκαίρι 2015. Είμαστε και πάλι εδώ και κάτω από την αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων θα εξελιχθούν πολλές εκδηλώσεις μουσικού περιεχομένου, θεατρικού, κουκλοθάέατρο, θέατρο σκιών, θερινές προβολές. Ο Σύλλογος θα ανοίξει 22 φορές, με μια μικρή ανάπαυλα τον Αύγουστο", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκλούμπος, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του συλλόγου.

Ιούνιος

- Δευτέρα 22/6: Εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς φίλους, με την παράσταση κουκλοθέατρου "Όσο πιο γρήγορα" από την ομάδα "Τα φτερά του μύθου". Έναρξη 8 μ.μ.

- Δευτέρα 29/6: Πάρτι στον κήπο με μια εξαιρετική, σύγχρονη, μοντέρνα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό, την Μαρίζα Ρίζου και την 7μελή μπάντα της. Ώρα 9.30 μ.μ.

 Ιούλιος
- Δευτέρα 6/7: Μουσική εκδήλωση με τον παλιό γνώριμο του Συλλόγου, Γιώργη Χριστοδούλου και τους συνεργάτες του. Μια σουίνγκ εκδήλωση με ακούσματα από Σινάτρα, αλλά και τραγούδια από τον καινούριο του δίσκο. Ώρα 09.30 μ.μ.
- Δευτέρα 13/7: Εξαιρετική σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα με το μουσικό της σχήμα. Ώρα 9.30 μ.μ.
- Δευτέρα 20/7: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη μουσική του μπάντα και τον Κοζανίτη Μιχάλη Χανιώτη θα εμφανιστούν στο στέκι. Ώρα 9.30μ.μ.
- Δευτέρα 27/7: Ο Δημήτρης Μπάσης θα κάνει αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο, ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από τη δισκογραφία του έλληνα τραγουδιστή. Ώρα 9.30 μ.μ.
 
Αύγουστος
- Δευτέρα 24/8: Μετά τη θερινή ανάπαυλα, ο σύλλογος επανέρχεται με ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο. Μαζί του η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης. Ο σύλλογος θα τιμήσει τον συνθέτη για την προσφορά του σε μια εκδήλωση που τιμάει την πόλη αλλά και τον σύλλογο!
- Σάββατο 29/8: Βραδιά πανσελήνου, στις 9μ.μ. Κάλεσμα σε όλο τον κόσμο με ελεύθερη είσοδο. Ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα με την Ελένη Βουδουράκη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο. Αφιέρωμα σε Χατζηδάκι και Θεοδωράκη.
- Δευτέρα 31/8: Αφιέρωμα στον κορυφαίο κλαρινίστα, τον Τάσο Χαλκιά. Στην ερμηνεία ο γιός του Λάκης Χαλκιάς. Αφιέρωμα, επίσης, στον κλαρινίστα Γρηγόρη Καψάλη. Μια ξεχωριστή, ηπειρώτικη βραδιά! Ώρα 9 μ.μ.
 
Σεπτέμβριος
- Δευτέρα 7/9: Θεατρικός μονόλογος "Κάλχας". Ώρα 9μ.μ.
- Τετάρτη 9/9: Βραδιά αφιερωμένη στους μικρούς φίλους. Το πνευματικό "παιδί" του Ευγένιου Σπαθάρη, ο Γ. Νταγιάκος, θα χαρίσει στους μικρούς φίλους μια αξέχαστη παράσταση θεάτρου σκιών.
- Τετάρτη 14/9: Η εξαιρετικά δημοφιλής και ταλαντούχα Ελεονόρα Ζουγανέλη θα κλείσει τις εκδηλώσεις του συλλόγου σε μια μοναδική βραδιά! Ώρα 9 μ.μ.
Θερινές προβολές στην καταπράσινη αυλή κάθε Τετάρτη!
Κάθε Τετάρτη στην αυλή θα γίνονται προβολές θερινού σινεμά. Επειδή πέρυσι το καλοκαίρι υπήρξε κακοκαιρία σε πολλές από τις προβολές, σε αντίστοιχη περίπτωση εφέτος θα γίνονται οι προβολές μια ημέρα μετά, δηλαδή τις Πέμπτες. "Δείχνουμε ταινίες πρωτοκλασάτες και παίρνοντας υπόψη τις προτιμήσεις του κόσμου (αφού τους βάζουμε και ψηφίζουν σε μια κάλπη ποια ταινία θέλουν να δουν), προχωρούμε και φέτος στις θερινές κινηματογραφικές μας προβολές", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του θερινού σινεμά Νίκος Κουρού.
- Στις 24 Ιουνίου θα προβληθεί το αριστούργημα του Χίτσκοκ "Ο Σιωπηλός μάρτυρας"
- Στις 1 Ιουλίου θα προβληθεί το ψυχολογικό θρίλερ "Περίμενε μέχρι να νυχτώσει"
- Στις 8 Ιουλίου θα προβληθεί το αριστούργημα του Φελίνι "La strada"
- Στις 15 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία "Στον καθρέφτη είδα το δολοφόνο μου", με αξιόλογο κάστινγκ ηθοποιών.
- Στις 22 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία "Με κομμένη την ανάσα"
- Στις 29 Ιουλίου θα προβληθεί "Η συμμορία των πέντε"
- Στις 26 Αυγούστου θα προβληθεί "Το παιδί και το δελφίνι"
- Στις 2 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η βωβή ταινία τουΤ. Τσάπλιν "Το χαμίνι". θα το συνοδεύει μουσικά η Κλαίρη Τζιουρά.
- Στις 16 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία που θα επιλέξει το κοινό!
Κοινωνική δράση!
Εντωμεταξύ, μετά το Μαγαζάκι της Προσφοράς (μέσα από το οποίο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα οικογένειες έκαναν γιορτές με αξιοπρέπεια) και το κολατσιό σε σαράντα παιδιά σχολείων της περιοχής, που προσφέρει ο σύλλογος σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σύλλογο Αρτοποιών, προχωράει ακόμη παραπέρα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Μελίτα Ασημοπούλου "ο κόσμος αγκάλιασε την ιδέα για το Μαγαζάκι της Προσφοράς. Επίσης, κατά τη διάρκεια του χρόνου κάναμε δύο βραδιές πώλησης γλυκών, για καλό σκοπό. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά και τους ευχαριστούμε πολύ. 70 οικογένειες τα Χριστούγεννα και 100 οικογένειες το Πάσχα πήραν τα δέματα αγάπης". Επίσης, η ίδια ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στη δράση για το δωρεάν κολατσιό σε παιδιά, λέγοντας πως όσοι θέλουν να προσφέρουν σε τρόφιμα μακράς διάρκειας μπορούν να φέρουν σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου όποια αγαθά θέλουν. "Θέλουμε να στηθεί το κοινωνικό παντοπωλείο, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε 40 οικογένειες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", τόνισε χαρακτηριστικά.


kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου