Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ενάντια στο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα οι δημοτικοί υπάλληλοι της Κοζάνης

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - ΣΗΜΕΙΟ "ΑΙΧΜΗΣ"
 Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
Την έντονη διαφωνία του με το έργο κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Δ. Μακεδονία μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, εξέφρασε ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη στάση του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και για το γεγονός ότι συνέβαλε ώστε να δοθεί το "πράσινο" φως για την κατασκευή του έργου.

Εντωμεταξύ, σήμερα Τρίτη πραγματοποιήθηκε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Σχολιάζοντας το θέμα της μειωμένης συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης Γιώργος Χριστοφορίδης τόνισε πως "όταν δεν συμμετέχουμε σε δράσεις και κινητοποιήσεις των συλλόγων μας δεν διεκδικούμε απλά αποδεχόμαστε".

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων από ορισμένους δήμους, καθώς και στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας των δήμων. Μεταξύ των δήμων που προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι οι δήμοι Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας, Σουλίου κ.ά.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Κοζάνης φοβούνται για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων. ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφορίδης, το πρώτο βήμα γίνεται με την υπογραφή του έργου ΣΔΙΤ από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και ιδιώτη, για τη κατασκευή της νέας μονάδας! "Μας ανησυχεί η εξέλιξη του ΣΔΙΤ. Και σας περιφερειακός σύμβουλος απογοητεύτηκα από την απόφαση του δημάρχου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δυναμικές αντιδράσεις για το θέμα. Το θέμα θα συζητηθεί και στο ερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο". Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προσθέσει πως η καθαριότητα πρέπει να εξαιρεθεί από το μέτρο, ώστε να υπάρχουν καλές υπηρεσίες καθαριότητας με επίπεδο. "Ας μην ξεχνάμε ότι ο δήμος και η πόλης της Κοζάνης είναι στις πέντε πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδος. Αυτό θα πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι, ΑΝ θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τέτοιες υπηρεσίες καθαριότητας στην πόλη", κατέληξε.

Αίτημα των απεργών είναι επίσης η άρση της απαγόρευσης προσλήψεων στους δήμους.



Πρωϊνός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου