Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Νέα θεωρία για το μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia και τους 239 επιβάτες

Εχουν ακουστεί πολλά για την τύχη των επιβατών της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014.
Μία ομάδα μαθηματικών μετά από ανάλυση σε μια σειρά προσομοιώσεων σε υπολογιστή κατέληξε σε μια νέα θεωρία που δικαιολογεί και την αδυναμία εύρεσης συντριμμιών.

Η πτήση MH370 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος επειδή, όπως εκτιμούν, το αεροσκάφος έπεσε κάθετα στο νερό και είναι άθικτο στο βυθό. Ετσι εξηγηγείται το γεγονός πως δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια ή πετρέλαιο από το μοιραίο boeing.

«Οι πραγματικές τελευταίες στιγμές της πτήσης MH370 είναι πιθανό να παραμείνουν μυστήριο μέχρι κάποια μέρα να βρεθεί το μαύρο κουτί και να αποκωδικοποιηθεί», σημείωσε ο μαθηματικός Goong Chen που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές εξέτασαν 5 διαφορετικά σενάρια προσγείωσης, συμπεριλαμβανομένης πλάγιας εισόδου στο νερό όπως αυτής που πραγματοποιήθηκε από τον πιλότο Chesley Sullenberger όταν προσγείωσε πτήση της U.S. Airways με ασφάλεια στον ποταμό Hudson.

Η ομάδα από το Texas A&M University στο Κατάρ κατέληξε στο συμπέρασμα πως πιο πιθανό σενάριο είναι μια κάθετη ή πολύ απότομη είσοδος στο νερό.

Αυτό θα επέτρεπε να παραμείνει εντελώς άθικτο το αεροσκάφος πριν από τη βύθισή του στον Ινδικό Ωκεανό.




iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου