Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

"Solartissimo": Συναυλία της τάξης χορωδίας του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου

Η Τάξη Διεύθυνσης Χορωδίας του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου σας προσκαλεί στη συναυλία "Solartissimo" που θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 12.00 στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν έργα παλιάς μουσικής από το Δυτικό Πολιτισμό. Εκκλησιαστικη αλλά και κοσμική φωνητική μουσική των Arcadelt, Palestrina Λεονταρίτη και άλλων μεγάλων συνθετών του 16ου αιώνα.
Το δεύτερο μέρος θα είναι αφιερωμένο στην παραδοσιακή μουσική.
Θα παρουσιαστούν Δημώδη Άσματα από διάφορες περιοχές της χώρας μας (Ήπειρο, Θεσσαλία, Δωδεκάνησα, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Επτάνησα), εναρμονισμένα για μικτή και ανδρική χορωδία από γνωστούς συνθέτες όπως Γ. Κωνσταντινίδη, Αλ. Μπαλτά, Χρ. Σαμαρά, Γ. Ιωαννίδη κ.α.

Οι συνθέσεις αυτές θα συνοδευτούν από τον πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Δημόπουλο σε μια διαφορετική προσέγγιση με minimal στοιχεία και σ' ένα τελείως διαφορετικό μοτίβο με μια άλλη ματιά.
Συμπράττουν επί σκηνής το φωνητικό σύνολο «Solartissimo», το ανδρικό φωνητικό σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας και το μικτό φωνητικό σχήμα του Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου.
Διευθύνουν οι σπουδαστές του ωδείου και ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου