Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τι μπορείτε να πάθετε αν κολυμπάτε μεθυσμένοι. Συγκλονιστικό πείραμα

Συνηθισμένο φαινόμενο είναι στη χώρα μας, άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι, να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στα beach bar των νησιών μας και ταυτόχρονα να μπαινοβγαίνουν για μία δροσιστική βουτιά στη θάλασσα. Κι όμως, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί – με το πείραμα που έγινε στη Στοκχόλμη – αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνος.

Το πείραγμα έγινε με τη βοήθεια της Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης Ανδρών της πόλης, στο πλαίσιο της καμπάνιας Don’t Drink And Dive (Μην πίνεις και βουτήξεις).
Ζητήθηκε από τους επαγγελματίες αθλητές να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και στη συνέχεια να βουτήξουν και να εκτελέσουν ασκήσεις μέσα σε πισίνα.

ΑΝκαι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες και τρεις φορές παγκόσμιους πρωταθλητές , όχι μόνο δεν μπορούσαν να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους, αλλά κάποιοι από αυτούς κινδύνευσαν από πνιγμό.
Το πείραμα έγινε ώστε να διαδοθούν οι επιπτώσεις της κολύμβησης κάτω από την επήρεια αλκοόλ.

* Από τους δημιουργούς του πειράματος και της μαγνητοσκόπησης αναφέρεται ρητά ότι όλα όσα θα δείτε έγιναν σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, αφού όλα υπήρχε επιτόπου επαγγελματίας δύτης – δισώστης και ιατρικό προσωπικό, ενώ τελικά κανένας δεν υπέστη κάποια βλάβη στην υγεία του.







invitromagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου