Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Χωρίς ειδικούς γιατρούς τα Επείγοντα της Παθολογικής στο Μαμάτσειο!

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

- "Η υπάρχουσα κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας"



Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, αναφορικά με τη λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, επισημαίνουν οι ειδικευόμενοι της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης, με επιστολή τους προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς και τον διευθυντή της κλινικής αλλά και την 3η ΥΠΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο, το δήμο και την περιφέρεια.

Οι γιατροί επισημαίνουν μια σειρά ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στη λειτουργία της παθολογικής κλινικής, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κλινική στηρίζεται αποκλειστικά από ειδικευόμενους γιατρούς και χωρίς την παρουσία ειδικού γιατρού, κατά τις πρωινές ώρες της βάρδιας! Οι ειδικευόμενοι δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι η συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών, λέγοντας μάλιστα πως θα συνεχίζουν να "κρατούν" σε λειτουργία κανονικά μέχρι τις 24 Ιουλίου τα επείγοντα περιστατικά της παθολογικής κλινικής, καλώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει τις ευθύνες της. Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:



Κινδυνεύουν ζωές

"Οι ειδικευόμενοι της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Κοζάνης γνωστοποιούν τα εξής:

Τη λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών –τακτικών εξωτερικών ιατρείων παθολογικής (09:00- 15:00) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ειδικευόμενους ιατρούς, χωρίς την επίβλεψη ειδικού, κάτι το οποίο εκτός από παράνομο κρίνεται και επικίνδυνο. Το πρόβλημα αυτό προέκυψε λόγω της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής με 2 ειδικούς ιατρούς μετά την μετακίνηση του ειδικού Παθολόγου από το ΤΕΠ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και την νοσηλεία του ήδη μεγάλου αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών στην παθολογική κλινική. Ζητάμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού καθώς και τη λειτουργία τακτικών εξωτερικών ιατρείων σε διαφορετικό χώρο από το τμήμα επειγόντων περιστατικών για την ασφαλέστερη, ομαλότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών .
Στο πρόγραμμα του Ιουλίου 2015 υπάρχουν ακάλυπτες μέρες στο πρόγραμμα των εφημεριών των ειδικών ιατρών της παθολογικής Κοζάνης. Η μη κάλυψη των ημερών αυτών από εφημερεύοντα ειδικό Παθολόγο συνεπάγεται αδυναμία λειτουργίας της παθολογικής κλινικής και του ιατρείου επειγόντων περιστατικών για τις αντίστοιχες ημέρες.
Την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτόνομου τμήματος επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών, καθώς τα καρδιολογικά περιστατικά αποτελούν τουλάχιστον το 40% των επειγόντων περιστατικών του ΤΕΠ παθολογικής και είναι αυτά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Με υπευθυνότητα απέναντι στους ασθενείς αποφασίζουμε ομόφωνα οι ειδικευόμενοι της παθολογικής κλινικής Γ.Ν. Κοζάνης τη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος επειγόντων περιστατικών έως και την Παρασκευή 24/07, προκειμένου η διοίκηση να επιληφθεί του θέματος. Η συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας.

Κοζάνη, 17/7/15

Υπογράφουν:

Solace Godwin

Αυγερινός Ιωάννης

Βαλανίκας Ευριπίδης

Βασιλείου Δημήτριος

Γάβρος Ζήσης

Ματιάκης Μάριος

Μίχου Αθανασία

Παφίλη Καλλιόπη

Ρούσης Ευάγγελος

Τουρτούρας Ευάγγελος".




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου