Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αντικαταστάτης Βαρουφάκη: Ποιοι διεκδικούν την πολυπόθητη θέση στο ΥΠΟΙΚ

Την παραίτησή του από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Βαρουφάκης, αφού πρώτα του ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά από τηλεφωνήματα που έπεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά των δανειστών.

Μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και τις δηλώσεις που έκανε εξαπολύοντας επίθεση στους δανειστές αλλά και τις δηλώσεις του για εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή του για να διευκολύνει την κυβέρνηση όπως ο ίδιος αναφέρει στην επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, την θέση του θα αναλάβει -εκτός απροόπτου- κάποιο από τα πρόσωπα που βρίσκονται ήδη στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Γιάννη Δραγασάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη. Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει μια έκπληξη του πρωθυπουργού.

Λίγα λεπτά πριν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας είχε εκφράσει τη θέση ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους θεσμούς να καταλάβουν «χωρίς να υπονοείται το οτιδήποτε άλλο» τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Μιλώντας στο Mega υπογράμμισε ότι η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και ότι «πρέπει να δώσουμε την εικόνα μιας ομάδας διαπραγματευτών με ένα σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό» προσθέτοντας ότι αυτή είναι και η κόκκινη γραμμή πολλών από εμάς για να συνεχίσουμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε αυτή την κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε επ” αυτού ότι οποιαδήποτε αμφιβολία εκ μέρους των θεσμών πρέπει να εκλείψει στις επόμενες ώρες αν όχι στο επόμενο 24ωρο σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση πρέπει να το πετύχει αυτό ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξει «ύφος διαπραγμάτευσης και ότι άλλο χρειάζεται να γίνει, στοιχεία που εξετάζει ο πρωθυπουργός και εμείς βέβαια ακολουθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου