Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Αυξήθηκε η ζήτηση στα φαρμακεία της Κοζάνης

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα προς αυτούς φάρμακα οι πολίτες της Κοζάνης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχετικά προβλήματα στη φαρμακευτική αγορά.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα φαρμακεία της Κοζάνης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανατροφοδότηση φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες, καθώς τους διαθέτουν όλο και λιγότερα φάρμακα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακοποιών Κοζάνης Στέργιος Βελονάς «Υπάρχουν σχετικά προβλήματα στη διακίνηση φαρμάκων στα τοπικά φαρμακεία, τα χειρότερα προς το παρόν έχουν αποφευχθεί λόγω της ύπαρξης Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών που επιδιώκει την ομαλοποίηση της κατάστασης».

Ήδη ο κόσμος έχει θορυβηθεί, σύμφωνα με τον κ. Βελονά και ζητά διπλάσιες ποσότητες φαρμάκων με δίμηνη συνταγή αντί της μηνιαίας, και μάλιστα κάποιοι πολίτες δεν διστάζουν να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο των φαρμάκων σε μεγάλες ποσότητες, κάτι που δεν πρόκειται να συνεχιστεί και να επιτραπεί από τα φαρμακεία για καιρό, καθώς όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετηθούν και να πάρουν την ποσότητα που τους ορίζεται για έναν μήνα από την ανάλογη ιατρική συνταγή.

Εάν η κατάσταση συνεχιστεί, δεν βρεθεί μια λύση και παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες για λίγο καιρό ακόμα με τον ELA παγωμένο, και τα φαρμακεία να δίνουν φάρμακα με πίστωση χωρίς να πληρώνονται από τον ΕΟΠΠΥ, η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία θα αποτελεί γεγονός αναπότρεπτο, όποιος σημειώνει ο φαρμακευτικός κλάδος.

Καρκινοπαθείς, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες νευρολογικές παθήσεις που προϋποθέτουν πολυδάπανες φαρμακευτικές αγωγές αναμένεται να συναντήσουν άμεσο πρόβλημα τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού ο κίνδυνος αύξησης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 30% είναι υπαρκτός δυστυχώς, με τη φημολογία που υπάρχει για αποκλειστική διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία.



πρωϊνός λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου