Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κις Λορέν με σπαράγγια

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας

8 μεγάλα σπαράγγια

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 1/4 φλιτζάνια καβουρόψιχα

6 αυγά

2 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

112 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες.

Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας προσέχοντας να καλυφθούν τα τοιχώματα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε τη βάση στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σπαράγγια στο μισό βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά την καβουρόψιχα. Ρίχνετε την καβουρόψιχα μέσα στην τάρτα. Πασπαλίστε με τριμμένη γραβιέρα.

Χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα  και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα. Ρίχνετε τα σπαράγγια μέσα στην τάρτα και ψήνετε σε προθερμασμένο ταψί για 15 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά στο 150 βαθμούς και ψήνετε για ακόμη 50-55 λεπτά.



boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου