Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΟΑΕΔ: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015

ΟΑΕΔ: Στην διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr) και συγκεκριμένα στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015, αναρτήθηκαν σήμερα οι Πίνακες Κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015».

Αναλυτικά αναρτήθηκαν:

Α. Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 2.417 ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση για 5 μήνες στους Επιβλέποντες Φορείς, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2015 της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ.

Β. Ο Πίνακας Αποκλειομένων για το ίδιο πρόγραμμα.

Η κατάρτιση των πινάκων έγινε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης, η οποία έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης (Κωδικός Αριθμός Αίτησης) τη σειρά κατάταξής τους στους Πίνακες Κατάταξης Ανέργων ή στον Πίνακα Αποκλειομένων τον λόγο αποκλεισμού τους.

Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων τα οποία εμπεριέχονται στους Προσωρινούς Πίνακες μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των Προσωρινών Πινάκων, δηλαδή από τις 8:00 το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου 2015.

Η υποβολή ενστάσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο από πιστοποιημένους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού µε τη χρήση κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αυτοματοποιημένων διαδικασιών και με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους και τη μείωση της γραφειοκρατίας, οι ενιστάμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά ως συνημμένα αρχεία της ένστασης τους, είτε με κατάθεση στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου, βάσει και των όσων ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Επισημαίνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών θα εγκριθεί με απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, κυρίας Μαρίας Καραμεσίνη, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων. Ο Οριστικός Πίνακας θα αναρτηθεί, με την ανακοίνωση της έκδοσης του, στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Εκτός από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, θα καταρτιστούν και δημοσιοποιηθούν: α) Οι πίνακες κατάταξης επιτυχόντων ανά φορέα και ειδικότητα, καθώς και β) οι πίνακες κατάταξης επιλαχόντων ανά φορέα, ειδικότητα και επιλογή με βάση τις δηλωθείσες προτιμήσεις.
Οι άνεργοι οι οποίοι θα περιλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία υπόδειξης τους στους Επιβλέποντες Φορείς. Ήδη, ο ΟΑΕΔ καταρτίζει την επόμενη Δημόσια Πρόσκληση για 17.917 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος.
Η Δημόσια Πρόσκληση, αφού εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, θα δημοσιοποιηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου