Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας της Αιανής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

- "Πάγωσαν" οι ενέργειες ολοκλήρωσης του έργου της Κεντρικής Πλατείας της Κοζάνης
Υπογράφηκε η σύμβαση και δρομολογούνται λίαν συντόμως, οι ενέργειες για να υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης  της Κεντρικής Πλατείας Αιανής.

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου"ΠΟΤΟΣ ΡΙΖΟΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε." Ιωάννης Κουρδής, υπέγραψαν εν τέλει την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Κώστα Δεσποτίδη.

Το έργο είναι μεγάλης κοινωνικής και πολιτιστικής σημασίας, καθώς ο κοινόχρηστος χώρος φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα Βυζαντινά Μνημεία της Κοζάνης, τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται στον 11ο αιώνα και αποτελεί πολιτισμική και θρησκευτική παρακαταθήκη για την περιοχή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κοζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και το έργο θα υλοποιηθεί άμεσα. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 715.000 ευρώ και η ανάδοχος εταιρεία το ανέλαβε με έκπτωση 54% με χρόνο περαίωσης τον Νοέμβριο του 2015.

"Τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία στοχεύει η υλοποίηση του έργου και ο σχεδιασμός του είναι η ανάδειξη του μνημείου που βρίσκεται στο χώρο του έργου, η δημιουργία ανοιχτού χώρου Πλατείας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων από τον κόσμο, η ανάδειξη του υπάρχοντος υγιούς πρασίνου, ο προσδιορισμός των βιοκλιματικών παραγόντων που υπεισέρχονται στον σχεδιασμό καθώς και ο εντοπισμός χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων των παρακείμενων καταστημάτων εστίασης και αναψυχής." τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης.

Παράλληλα ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του έργου της Κεντρικής Πλατείας της Κοζάνης το οποίο είχε χρόνο περαίωσης έως τον Αύγουστο του 2015 τον οποίο και διανύουμε, υπογραμμίζοντας ότι έχουν παγώσει οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο έργο, καθώς όλα τα έργα που εντάσσονται σε προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν σταματήσει σε όλη την Ελλάδα αφήνοντάς τα ημιτελή και ο Δήμος αναμένει να ξεκινήσουν ξανά οι διαδικασίες χρηματοδότησης, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εντός του 2015. Συγκεκριμένα υπάρχει δυσκολία προμήθειας εισαγώμενων υλικών πέραν του προβλήματος πληρωμών του Δήμου.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου