Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για τον "Νιάημερο" την Εμποροπανήγυρη της Κοζάνης

Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες του Δήμου Κοζάνης για τον Νιάημερο, τη μεγάλη γνωστή εμποροπανήγυρη της Κοζάνης! Το πανηγύρι που γίνεται παραδοσιακά την πρώτη Τρίτη του Οκτώβρη αλλά άτυπα ξεκινάει τρεις μέρες νωρίτερα (ήδη από το Σάββατο), γίνεται κάθε χρόνο πόλος έλξης για επισκέπτες από όλη τη Δυτική Μακεδονία!

Φέτος ο σχεδιασμός του Δήμου Κοζάνης έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά το πανηγύρι.
Η χωροταξία της εμποροπανήγυρης έχει αλλάξει εφέτος και κάποιες γνώριμες θέσεις αλλάζουν, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος που θα επισκεφθεί το επισκεφθεί.
Επίσης, η πιο σημαντική αλλαγή εφέτος είναι το γεγονός ότι το πανηγύρι θα είναι για πρώτη φορά σκεπαστό. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν να στήνουν τους πάγκους τα ειδικά συνεργεία του Δήμου και του εργολάβου.
Το πανηγύρι θα κλείσει με μια κατασκευή από λαμαρίνα, όπως άλλωστε γίνεται και σε αντίστοιχα πανηγύρια στη Δυτική Μακεδονία και ανά την Ελλάδα.
 
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης, οι ετοιμασίες ξεκίνησαν και προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς, ενώ αρκετά ικανοποιητική είναι και η προσέλευση των εκθετών που δηλώνουν συμμετοχή. Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, ξεκίνησαν ήδη και οι εργασίες για το σκέπαστρο που θα υπάρχει, ενώ για το όποιο επιπλέον κόστος θα επιβαρυνθούν οι εκθέτες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο πρόβλημα εξ αυτού. "Κάθε ημέρα έχουμε και καινούριους εκθέτες. Καθημερινά ενδιαφερόμενοι σπεύδουν για αιτήσεις. Εκτιμούμε ότι αυτή την εβδομάδα θα κορυφωθεί το ενδιαφέρον των εκθετών", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.
Ο ίδιος εκτίμησε πως το πανηγύρι φέτος θα έχει αρκετούς εκθέτες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Νιάημερος εφέτος συμπίπτει με το πανηγύρι του Αμυνταίου, που είναι ένα μεγάλο πανηγύρι και προσελκύει αρκετό κόσμο από την ευρύτερη περιοχή (το πανηγύρι του Αμυνταίου είναι από τις 1-5 Οκτωβρίου).
 
50 θέσεις εκθετών λιγότερες
Ως προς τα διαδικαστικά για την εμποροπανήγυρη της Κοζάνης, οι θέσεις των εκθετών πέρυσι ήταν στις 270, ωστόσο εφέτος θα είναι λιγότερες, περίπου κατά 50 τον αριθμό. Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, αλλάζει λίγο το σχεδιάγραμμα της Εμποροπανήγυρης εφέτος, ώστε να είναι πιο βολικό προς τον πολίτη που διέρχεται εντός του χώρου. Καταργούνται οι μεσαίες θέσεις, ουσιαστικά, ώστε το πανηγύρι να είναι πιο λειτουργικό, σύμφωνα με τον ίδιο.
Επίσης, μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για τους ιδιοκτήτες ψησταριών που θα στήσουν στο χώρο υπαίθριες καντίνες. Επίσης, θα λειτουργεί και φέτος το καθιερωμένο λούνα πάρκ για τους μικρούς φίλους, ενώ ως προς αυτό το κομμάτι γίνονται προσπάθειες ώστε οι τιμές να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα.
Να σημειωθεί πως αιτήσεις για τους εκθέτες, γίνονται στο Δήμο Κοζάνης μέχρι και το Σάββατο.
 
 
prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου